Dinar ilçesine bağlı Afşar köyünde 27’inci Ağaç Bayramı etkinlikleri gerçekleştirildi. Bu yıl Afşar köylüleri tarafından 4 bin adet fidanın dikimi yapıldı. Böylelikle 2020 yılı itibariyle Afşar Köyüne dikilen ağaç sayısı 310 Bin oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan ağaç bayramında bu yıl müzikli eğlence programı aziz şehitlerimize saygı amacıyla yapılmadı.

Afşar Köyü muhtarı Ali Çoban etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında, bütün konuklara diktikleri fidanlardan ötürü teşekkür ettiğini, fidan dikiminin her yıl düzenli olarak yapılacağını söyledi.Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya ise, 27’inci Afşar Köyü Ağaç Bayramının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek şunları söyledi, “Afşar köyü ağaç dikmenin önemini çok iyi biliyor. Köyümüzün ağaçlar sayesinde havası çok güzel. Ağaç dikimi köyümüzde her yıl düzenli olarak yapılıyor. Ben hepinize teşekkür ediyorum” dedi.Ağaç Bayramına katlan Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya da Ağaç dikmenin önemini peygamber Efendimizin “Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin” sözüyle anlattı. 1994yılından beri Afşarlıların ağaç fidan diktiğini belirten Özkaya, “Köyümüze ilk defa dikilen ağaçların boyları 10 metre olmuş. Burada insanlarımız bir birleriyle çok iyi kaynaşıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ise, köy yararına iki adet orijinal kök boyalı Afşar kilimi satışa çıkarıldı. Açık artırma yoluyla başlayan kilim satışını 7 Bin 500 TL destek ile Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı aldı.

Dinar İlçe Müftüsü Ramazan Avcı’nın dua okumasıyla sona eren programda davetlilere yemek ikramları da yapıldı.Programın başından sonuna kadar olan sunuculuk görevini ise her yıl olduğu gibi Ramazan Şahin yaptı.Gerçekleşen programa Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kacar, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın, Afyonkarahisar Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı, ilçe müftüsü Ramazan Avcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.