Afyon'da Dijital Meydanda İyilik Hareketi” Projesinin İlk Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

Gözden kaçırmayın

GSB Afyonkarahisar Yurtlarında Ramazan Coşkusu!GSB Afyonkarahisar Yurtlarında Ramazan Coşkusu!

 Afyon'da Dijital Meydanda İyilik Hareketi” Projesinin İlk Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Dijital Meydanda İyilik Hareketi” (http://www.dijitalmeydan.net) projesi, Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde başladı. Günümüzde hayatın vazgeçilmez bir parçası olan dijital araçların nasıl en proaktif ve en etkili şekilde kullanabileceğini öğretmek hedefi ile yolan çıkan proje; bu amaç doğrultusunda çeşitli ücretsiz eğitimler ile hedef kitlesi olan ortaokul öğrencilerini bilinçlendiriyor. Proje bir taraftan dijital boyutları esas alırken diğer taraftan da fiziksel aktiviteler konusuna değiniyor. Proje süresince çocukların sosyal hayatını kökten değiştirebilecek izcilik, kamp, gezi ve kitap okumaları gibi çeşitli deneyimler katılımcıların imkanına sunuluyor.



Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü İzci Evi’nde 25 Şubat 2021 tarihinde yapılan ve aynı zamanda canlı yayınlanan bilgilendirme etkinliği ile projeye asil olarak katılmaya hak kazanan ortaokul öğrencileri ve velileri proje detayları hakkında bilgilendirildi.  Proje iletişim sorumlularından ve izci liderinden Emirhan Yelekin “Öncelikli hedefimiz her işinde sevgiyi esas alan, okuyan, dünyada olan bitenin farkında, iyi niyetli gençler yetiştirmektir. Projemizde, ortaokul öğrencilerinin izcilik ve dijital beceriler hususunda eğitilmesiyle; internet teknolojilerini etkili, yararlı, saygılı ve bilinçli kullanması ve bu yolla iyiliği yayması amaçlanmaktadır.” ifadelerinden sonra proje ekibini tanıtarak, projenin misyon ve vizyonunu anlattı. Sonrasında projenin koordinatörü/yürütücüsü olan ve Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kahraman projeyi ve proje süresince yapılacak çalışmaları ve öğrencilerin kazanımlarını ana hatlarıyla tanıttı.

Bilgilendirme toplantısı, Afyon Kocatepe Üniversitesi İzci Topluluğu Başkanı Ayşe Temizkan ve İzci lideri Muharrem Yalçın'ın proje içinde bulunan izcilik faaliyetleri hakkında bilgi vermesi ile devam etti. Proje ekibinde yer alan projenin psikolojik danışmanı, Psikolog Macide Kahraman pandemi döneminin ortaokul öğrencileri üzerinde bıraktığı etkileri ve bu proje ile gençlerin dijital ortamlar ve sosyal yaşam üzerindeki algılarının nasıl olumlu bir şekilde değiştirebileceğini, aynı zamanda gençlere çok önemli bir bakış açısı kazandırılacağından bahsetti. Toplantıda ayrıca proje süresince verilecek ücretsiz eğitimler ve kitaplar tanıtılırken bunlarla alakalı detaylar da açıklandı.

Toplantıyı denetlemeye ve izlemeye gelen, Afyonkarahisar Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri 2020 yılında Afyonkarahisar’da 6 projenin destek gördüğünü bu projelerden birinin de “Dijital Meydanda İyilik Hareketi” projesi olduğunu ve bu projenin içeriğinin çok dolu olduğunu belirttikten sonra toplantıya katılan proje ekibine, Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yöneticilerine, öğrencilere ve velilere iyi dilek temennilerini ilettiler. Etkinlik kapanış konuşması ve katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.