Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesinin açılışı gerçekleştirildi.

Devlet Hastanesi’nde düzenlenen açılış törenine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, Hastane yöneticileri ve çalışanları katıldılar.

Açılış öncesi ünite hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz; “Afyonkarahisar Devlet hastanesinde kurulan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi Türkiye’de açılan 16. Poliklinik olacak. Burada akupunktur, mezoterapi ve kupa hacamat tedavisi ile gerek duyulduğunda hipnoz tedavisi de yapılacak. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp, normal tıbbi tedavilerine yardımcı olması ve psikolojik etkileriyle artı tıbbi etkileri kanıtlanmış olan bir tedavidir. Bu hizmeti Afyonkarahisar’ımıza kazandırdığımız için çok mutluyuz.” dedi.

Daha sonra söz alan Vali Mustafa Tutulmaz; “Bugün farklı bir hizmetin açılışını yapıyoruz. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp, geçmişten bu yana kullanılan metotlar içerir. Bu tedavinin uzman kişiler tarafından yapılması, hastaların tedavisinde olumlu geri dönüşümler sağlayacaktır. Bilindiği üzere tedavinin en önemli unsurlarından biriside psikolojiktir. Tarihten bu yana gelmiş önemli tecrübeleri bu ünitelere aktarıla bilinirse insanımıza daha sağlıklı bir hizmet sunulmuş olunur. Diğer tedavi yöntemlerinde ağırlıklı olarak ilaç kullanılıyor. Gerekirse ilaçta kullanılacak ama ilaçsız tedavi yapılabilecekse de geleneksel ve tamamlayıcı tıbbı tercih etmemizde fayda var diye düşünüyorum. Ben emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyor ve güzel bir hizmet olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi’nin Afyonkarahisar halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardında açılışı yapılan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi içerisinde incelemelerde bulunan Vali Tutulmaz yetkililerden de bilgiler aldı.