DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, gündeme ilişkin basın açıklaması yaptı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı


DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, gündeme ilişkin basın açıklaması yaptı.

Başkan Daylık, Koronavirüs vakaları konusunda gerçeği halkından saklayan bir hükümetin yaptığı aşı tavsiyesinin güvenilirliğini yitirdiğini söyledi.

DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, şunları söyledi:

"Aşıyla ilgili tavsiyenin hükümetten değil bağımsız, tarafsız, güvenilir meslek örgütlerinden gelmesi gerekir. Eğer meslek örgütleri, yani konunun tam uzmanları, örneğin Tabipler Birliği veya Eczacılar Birliği, bağımsız ve tarafsız şekilde çıkıp derlerse ki bu aşı güvenilirdir ve biz bunu halkımıza tavsiye ediyoruz, bizler o zaman inanırız. Bugünkü hükümet artık sağlık konusunda da güvenirliğini yitirmiştir. Çünkü rakamlar konusunda gerçeği halkından saklayan bir hükümetin yaptığı aşı tavsiyesine güvenmekte zorluk çeken bir kesim var. Hatta bu vaka sayısıyla ilgili, bir Bilim Kurulu üyesi çıktı, vakaları biz de bilmiyorduk, 30 bin küsur açıklanınca biz de öğrendik” 

Pandemi önlemleri nedeniyle dükkanını açamayan esnafların acilen borçlarının ertelenmesi gerektiğini de vurgulayan Daylık, “Sadece bunun yeterli olmayacağını ayrıca destek ve hibelerle mağdurların yanında olmak gereklidir. Yeni açıklanan ve son başvuru tarihinin 31.12.2020 tarihi olarak belirlenen SGK Prim, Vergi vs yapılandırmaların taksit ödeme zamanlarının 2022 tarihi ve sonrasında başlatılmalıdır. 2021 ödenmeyen taksitler ve yeni oluşan ödemelerle çakışması zaten 2021 yılında muhtemel yaşanacak ekonomik sıkıntılar vatandaşların zor günler yaşamasına neden olacaktır. Restoran ve cafe çalışanı olarak günlük yevmiye usulu ile çalışan birçok çalışan mağdur acilen tedbirlerin alınması gerekiyor yoksa bu sorunların getireceği ekonomik sorunlar hizmet sektöründen geçimini sağlayan birçok aile felakete sürükleyecektir.

Daylık, şunları söyledi:

"Çiftçiler zor durumda, TBMM'de kabul edilen borç yapılandırma yasası kapsamına 'tarım kredi borçlarının dahil edilmelidir. Çiftçiye yönelik bu tavrı anlamak gerçekten güç, Türkiye'nin dört bir yanından çiftçi ve köylülere haciz haberleri gelmeye devam ediyor, bu zor günlerde traktörlerine el konulanlar, hayvanları haciz edilenler çaresiz durumdalar. Artan girdi maliyetleri ile zorlanan tarım ve hayvancılık sektörleri desteklenmezse üretmekten vazgeçecek ve sonunda ülkemiz zor durumda kalacak, yem ve mazot fiyatlarındaki  artışa rağmen sütün fiyatı düşüyor buna dayanamayanlar hayvanlarını satmaya başladı ve başlayacaktır."

Askeri ücret konusunda ülkenin artık çalışan yoksullar topluluğuna döndüğünü belirten Daylık, basın açıklamasnı şöyle tamamladı:

“Asgari ücret konusuna gelince “Genel Başkanımız Ali Babacan'ın da vurguladığı gibi, ülkemiz adeta çalışan yoksullar topluluğuna döndü. Vatandaşımız çabalıyor gecesini gündüzüne katıyor ama eline geçen para yine yoksulluk sınırının altında İl kongreleri nedeniyle şehir şehir geziyoruz açıklanan büyüme rakamları nereden hesap ediyorlar aklımız ermiyor, ne esnaf ne çiftçi ne ücretli çalışanın o açıklanan büyümeden haberi yok. Asgari ücret görüşmelerinde bunların göz önünde bulundurulması gerekiyor. Katar, bizim için dost bir ülke, önemli bir dostumuz. Katar’ın Türkiye’ye yatırım yapmasından çok memnun oluruz. Ama bu yatırımlar böyle siyasi ilişkilerle değil, gerçekten Türkiye’nin ekonomik geleceğine güvenle olması gerekir. Eğer Türkiye’nin ekonomik geleceğine güveni varsa, sadece Katar’ın değil onlarca ülkenin gelip Türkiye’ye yatırım yapması gerekir. Bazen siyasi ilişkiler gereği, siyasi destek gereği yatırım alabilirsiniz, ama asıl önemli olan burada güven ortamını oluşturup pek çok ülkeden yatırımı cezbedebilmek. Ülkemizin geleceğine güvendikleri için, Türkiye’nin yarınlarına güvendikleri için insanların gelip buraya yatırım yapması esastır”