DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık, partisinin Güney Beldesi Belediye başkanlığı seçimlerine girme yeterliliğinin Yüksek seçim Kurulu tarafından onaylanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Daylık, şunları söyledi:

“DEVA Partisi ’nin Güney Beldesi Belediye başkanlığı seçimlerine girme yeterliliği Yüksek seçim Kurulu tarafından onaylanması ile tüm teşkilatlarda büyük heyecanla karşılandı. DEVA Partisinin kuruluşundan bu taraf geçen süreçte , seçimlere henüz hiç girmemiş  bir parti olması ve bunun başlangıcının Afyonkarahisar da yaşanması teşkilat mensuplarımızca sevinçle karşılandı. İlk seçim zaferini Güney Belediye Başkanlığını kazanarak inşallah ilan edeceğiz

“Türkiyede ilk defa  Afyonkarahisar da, Güney Beldesinde seçime giriyoruz”  diyen Daylık; “Deva Partisine gönül vermiş tüm vatandaşlarımızın gözü kulağı ilimizde  Güney Kasabamızdaki seçimlerde olacak , bizde bu bilinç ile Türkiye’nin Deva ‘sı Hazır, Güney’in Deva ‘sı hazır demek için hazırlanıyoruz” dedi.

Köy statüsüne düşürülen ancak köy halkının hukuk mücadelesini kazanmasıyla yeniden Belediye statüsüne kavuşan Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney Beldesi, 06 Haziran 2021 tarihinde hem yeniden Belediye olacak, hem de yeni başkanını seçmek için sandık başına gidecek.