DEV TESİS 590 GÜNDE TAMAMLANACAK

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Dev tesis 590 günde tamamlanacak

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatları ile proje çalışması tamamlanarak yüklenici firmaya teslim edilen Kuzey Yakası Kolektör Kanalizasyon hattı inşaatı başladı. 27 Milyon TL’ye mal olan proje 590 günde tamamlanacak

 

Afyonkarahisar şehir merkezinin kuzeyinde bulunan başta Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olmak üzere Susuz, Beyyazı, Çıkrık, Fethibey, Çayırbağ Beldeleri ile Erenler Köyü ve Afyon Kocatepe Üniversitesi ANS Kampüsünü de yakından ilgilendiren atık suların Afyonkarahisar Merkez Atıksu Arıtma Tesisine iletilmesi için 41 km uzunluğunda Kuzey Yakası Kolektör Kanalizasyon hattı projesi hakkında OSB’nin ev sahipliğinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ayrıca projede Organize Sanayi Bölgesi için bir ön arıtma yapılması planlanmıştır. Projenin gerçekleşmesi durumunda Afyonkarahisar şehir merkezinde ve merkeze bağlı tüm köy ve beldelerin atıksuları arıtma tesisine iletilerek bertaraf edilmesi sağlanacaktır.

 

TESİS 27 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

 

Proje hakkında DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı Göktuğ İlter ve DSİ 183. Şube Müdürü Fatih Kişi OSB hizmet binasında OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu ile birlikte yüklenici firmanın katıldığı bir bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Bilgilendirme toplantısında DSİ yetkilileri, Kuzey Yakası Kolektör Kanalizasyon hattının nasıl işleyeceğini ve inşa çalışmalarının ne zaman tamamlanacağını OSB yetkililerine ve ilgili mercilere aktardı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatları ile hayata geçen ve 27 Milyon TL’ye mal olan tesis 590 günde bitmesi bekleniyor. Toplantı da ayrıca Kuzey Yakası Kolektör Kanalizasyon hattının projesi yüklenici firmaya devredildi. OSB ve bölgesindeki beldeleri yakından ilgilendiren kanalizasyon sorununa kökten çözüm getirilen Kuzey Yakası Kolektör Kanalizasyon hattının bulunduğu çevreye ayrı bir renk katması bekleniyor. Özellikle beldelerdeki kanalizasyonların bu çalışma ile tek hat üzerinden Katı Atık Bertaraf tesisine gidecek.