BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, savcıları HDP'nin kapatılması noktasında, var olan yasayı işletmeye davet etti.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, savcıları HDP'nin kapatılması noktasında, var olan yasayı işletmeye davet etti.

 
HDP'nin kongrede Türkiye'ye meydan okuduğunu savunan Destici, bu meydan okumaya CHP başta olmak üzere bazı siyasi partilerin eşlik ettiğini söyledi.

Türk bayrağının asılmadığı, İstiklal Marşının okunmadığı, terörist başı Abdullah Öcalan'a saygılar sunulan bir kongrede Atatürk'ün partisinin ne işi olduğunu soran Destici, "Hangi mantıkla orada bulunmuşlardır? Bütün bu kepazelikler yaşanırken oradan çıkmayı, tepki göstermeyi hiç akıllarına getirmemişler midir?" dedi.

Bu partilerin bir beklenti için kongrede bulunduklarını belirten Destici, seçimlerde bu partilerin PKK'nın siyasi uzantısıyla açık işbirliği yaptığını söyledi.

BBP Genel Başkanı Destici, HDP dışındaki partilere "Bu son olsun. Teröre karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Teröre kim destek veriyorsa, PKK ile kol kola yürüyorsa onlarla ilişki kurmayı kesin. Onlara meşruiyet kazandırmaktan vazgeçin." çağrısında bulundu.

PKK, PYD, YGP ne kadar Türkiye'nin düşmanıysa HDP'nin de o kadar düşmanı olduğunu dile getiren Destici, "HDP'nin PKK'dan hiçbir farkı yoktur. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımızı, yetkili savcılarımızı HDP kongresinde yaşanan rezalet başta olmak üzere HDP'nin kapatılması noktasında, var olan yasayı işletmeye, sessiz kalmamaya davet ediyorum." dedi.