AK Parti Afyonkarahisar milletvekili İbrahim Yurdunuseven manevi anlamda iki büyük hizmeti yapmanın onurunu gururunu yaşadıklarını söyledi.

Yurdunuseven, “Bir tanesi ilimizde, bir tanesi ülkemizde. Elhamdülillah Ayasofya'yı açtık. 80 küsur yıl sonra bunun mutluluğu da bize yeter. İkincisi de ilimizde Paşa Camiini biliyorsunuz. O da üzerimizde bir vebal gibiydi.  Onu da açmış olmanın gururunu onurunu yaşıyoruz” dedi.
 
“2002’den önce halkın 10 kat fakirleştiği ülke Türkiye değil miydi?”
 
“2002’den önce acaba başka bir Türkiye'de mi yaşıyorduk” diye soran Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti;  Biz mi yanlış hatırlıyoruz. Muhalefet yapmak çok kolay. Olmadık şeylerin tersini söylersiniz. Biraz tabir kaba olacak ama kusura bakmasın kardeşlerim; Bekara karı boşamak çok kolaydır. Ben şimdi sormak istiyorum muhalefete; Acaba 2002’den önce bir sürü irili ufaklı krizleri başka ülkede mi yaşadık? Bir gecelik faizlerin 7500’lere fırladığı ülke başka bir ülke miydi?  Halkımızın bir gecede yaklaşık 10 kat fakirleştiği ülke başka bir ülke miydi? Yine o dönem içerisinde ortalama ömrü 11 ay olan hükümetler başka ülkede miydi? Bugün istikrarlı bir şekilde, 20 yıldır devam eden hükümetlerimiz de yönetimimiz devam ediyor. Yine 60 darbesi ile 71 muhtırası 80 darbesi başka ülkelerde mi oldu? Ondan sonra o dönem içerisinde bir başbakanı başta bir ülke de mi astılar? Yine o dönemde bir sağdan, bir soldan asalım diyenlere niye diktatör demiyorsunuz? Onlar diktatör değil miydi? Muhalefete sormak lazım. O dönemde arkadaşlar acaba başka bir Türkiye’de miydik? Yağ kuyrukları vardı, efendim benzin kuyrukları vardı. Hatta sabuna bile kuyruğa girerdik. Ben hatırlıyorum çocuktum o zaman 80 döneminde. O zaman başka bir ülkede mi yaşıyorduk? 1980’li yıllarda şehitlerimiz olurdu. Bize haberi 3-4 saat sonra gelirdi. Biz de ondan sonra uçak gönderirdik. Şimdi elhamdülillah anında dakikasında tespit edip onlar bir şey yapmadan biz onları imha ediyoruz. Öyle savunma sistemlerimiz, İHA’larımız, SİHA’larımız var.
 
“1 milyar dolarlık tank ihalesini 19 milyar dolara İsrail’e başka bir ülke mi verdi”
 
Yurdunuseven “O dönemde 1 milyar dolarlık tank modernizasyon ihalesini Israil'e 19 milyar dolara başka bir ülkede mi verdiler. O dönemde hastanelerde rehin alınan cenazeleri para karşılığı başka ülkede mi yakınlarına teslim ettiler? Arkadaşlar bu ülkede bugün 5 yıldızlı otel niteliğinde hastanelerimiz var. Bir ara dalga geçiyorlardı. Şehir hastanelerini ne yapacaksın ne işe yarar diyorlardı. Gördük ne işe yaradığını. Sonra dediler ki şehirleri nasıl yönetiyorsak ülkeyi de öyle yöneteceğiz dediler. Adana’da 1000 yataklı diye yataksız fuar hastanesi açtılar.  Bu ülke de başbakanlar İMF memurlarının önünde önünü düğmeler ve 500 milyon dolar para isteyip memuruna maaş öderdi. Burası Türkiye değil miydi? Başörtüsü zulmü vardı bu ülkede. Elhamdülillah bunu hükümetimiz sizlerin de desteği ile çözdü” dedi.
 
“CHP Afyon milletvekili terörden soruşturma geçirmiş avukatlara pasaport istiyor”
 
Yurdunuseven muhalefet yapmanın çok kolay olduğunu kaydederek sözlerini şu ifadelerle noktaladı; Kalkarsınız şu niye olmadı bu niye olmadı. Dün Baro seçimleri vardı. Muhalefet partisi milletvekili, 35 yıldır avukatlarımız için süren yeşil pasaport veren konusu vardı. 35 yıldır uğraşılan sistem. Hükümetimiz çözdü. Dört tane yargı paketi açıkladık. Vay efendim soruşturma geçirenlere niye yeşil pasaport verilmiyormuş? Tabi siz alışkınsınız terör partileri ile kol kola gezmeye. Onları desteklemeye alışıksınız. Terör örgütünden dolayı soruşturma geçirmiş avukatlara da pasaport istiyorsunuz. Alışıksınız. Daha söylenecek çok söz var ama demokratlıkları Tiktok’tan öteye geçmeyen insanlara laf yetiştirmeye gerek yok.