Demokrat Parti (DP) Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısı bugün Ankara’da yapıldı. DP Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, toplantıda, ‘Radikal Demokrat Deklarasyon’u açıkladı.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Demokrat Parti (DP) Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısı bugün Ankara’da yapıldı. DP Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, toplantıda, ‘Radikal Demokrat Deklarasyon’u açıkladı.

“Türkiye’de devlet idaresinde, siyasette, toplumun farklı alanlarında sayısız kusurlar var. Siyasetin işi, kusurları görmezden gelmek, gizlemek ve görünmemesini sağlamak değil, o kusurları gidermek ve düzeltmektir” diyen Uysal’ın konuşmasında özetle şunları söyledi:

 Ülkede geçmişten beri bazı ihtilaflar var ve bunlardan zenginlikler üretildi. Herkes birbirine saygı göstermeli. Türkiye’nin en büyük zenginliği, içinde sayısız çeşitliliği barındırmasıdır. Herkesi ayrıştırmaya çalışmak, her muhalif sesi bastırmaya kalkmak, ‘hain ve terörist’ diye yaftalamak topluma verilecek en büyük zarardır.” diye konuştu.

 Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye’de derin siyasi kriz ortaya çıkardı. Toplumlar fikirlerini serbestçe dile getirdiği ölçüde makul olana yaklaşabilir. Yargının bağımsız olmalı ve devlet başkanlığı ile parti başkanlığı birbirinden ayrılmalı.

 Dünya demokratlar ile antidemokratlar arasındaki mücadelenin yeni bir aşamasına ulaştı. Demokratlar yine kazanacaklar. Türkiye’de de mücadele demokratlar ile antidemokratlar arasındadır. Bir tarafta Atatürkçü demokratlar, Kürt demokratlar, liberal demokratlar, muhafazakar demokratlar, ülkücü demokratlar, sosyal demokratlar gibi her renkten demokrat vardır. Öteki tarafta her maskeyi takmış otoriter figürler vardır. Demokrat Parti sağda veya solda değildir, demokrattır.

Kürtler sorun değil, çözümdür. Türkiye’nin sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarını ya hep birlikte çözeceğiz veya hiç çözemeyeceğiz. Hep birlikte yüzemezsek hep birlikte batacağız.

 İnsanlar yaşama biçimi ve cinsel tercihleri yüzünden suçlanamaz. Kadın hakları, erkeklerin kadınlara lütfedeceği bir hak değildir. Kadın hakları, demokratların varoluş sebeplerinden biridir.

 Türkiye’de devlet idaresinde, siyasette, toplumun farklı alanlarında sayısız kusurlar var. Siyasetin işi, kusurları görmezden gelmek, gizlemek ve görünmemesini sağlamak değil, o kusurları gidermek ve düzeltmektir. Milletin sözünü yükseltmeyi kendine görev edinmiş demokratlar olarak, saydığımız değişiklikleri yapmak için demokratik kanalları kullanarak bir kez daha tarihi vazifeyi üstleniyoruz.