Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Diyarbakır Annelerini ziyaret ederek destek verdi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe



“İnsanımızın arasına örülmüş duvarları yıkmak için buradayız”

“Siyasi partiler terör örgütlerine sırtını dayamaz, millete sırtını dayarlar”

 Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Diyarbakır Annelerini ziyaret ederek destek verdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, beraberinde yer alan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Genel Başkan Yardımcıları, Genel İdare Kurulu Üyeleri, Merkez Karar Kurulu üyeleri, bölge illerini temsilen İl ve ilçe başkanlarından oluşan geniş katılımlı bir heyet ile Diyarbakır HDP İl Binası önünde evlatlarının eve dönüşünü bekleyen “Diyarbakır Annelerini” ziyaret ederek desteklerini sundu.

Uysal, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Burada esas sözün sahibi annelerimizdir”

“Tarihe tanıklık etmiş surlar şehri Diyarbakırlı vatandaşlarımıza, bir büyük cesaret örneği göstererek bölge insanımıza deli gömleği giydirircesine vesayet düzeni oturtmaya çalışan PKK terör örgütüne karşı evlatları çalınan anneler olarak burada irade ortaya koyan kıymetli annelerimize, değerli basın mensuplarına saygılarımızı sunarız.

Burada esas sözün sahibi annelerimiz. Biz, onların acılarını paylaşmak, hasretlerinin bir an evvel bitmesi için ortaya koydukları iradeyi büyütmek adına buradayız. Cumhuriyet, cesur insanların rejimidir. Buradaki insanlarımız, annelerimiz binlerce kişiyi cesaretlendirdi,  birkaç olan sayıları da buna mukabil her geçen gün arttı.  Onlar, ortaya koydukları iradeyle, terör örgütlerine ve onların destekçilerine karşı tüm Türkiye önünde büyük bir mücadeleyi başlattılar.

“İnsanımızın arasına örülmüş duvarları yıkmak için buradayız”

Diyarbakır annelerinin yanında destek olmak, duacıları olmak adına buradayız. Hissiyatlarını TBMM başta olmak üzere her yerde seslendirmek için buradayız. İnsanımızın arasına örülmüş duvarları yıkmak için buradayız. Ay yıldızlı bayrağın altına yaşam iradesi ortaya koymuş tüm vatandaşlarını eşit gören bir anlayış içerisinde, huzur içerisinde, korkusuzca yaşama hürriyetini azami düzeyde kullanacak bir ülkenin fertleri olmak adına bir irade ortaya koyan Diyarbakır annelerinin yanındayız.

“Siyasi partiler terör örgütlerine sırtını dayamaz”

Bugün, başta terör örgütü olmak üzere ve onun destekçileri maalesef insanımıza kan ve gözyaşı vaat etmektedir. Siyasi partiler terör örgütlerine sırtını dayamaz. Millete sırtını dayarlar. O nedenle, özellikle Ak Parti iktidarının birtakım yanlışları olmuştur. Bir parti, adeta bölge halkının yegane tek temsilcisi haline getirilmiştir. Unutmamalı ki; terör, terörizm müsamaha ve tereddüt kaldırmıyor.

Bu ülkede devletin egemenlik sahasının, emniyet güçlerinin, kamu kurulumlarının sınırlarına sıkıştığı bir dönemin akabinde, bu yanlışları telafi etmek adına irade koymuş Diyarbakır anneleri bu zafiyeti telafi etmek için cesaretleriyle beraber millet önünde aydınlatma vazifesi görüyorlar.

Devlet, anayasada da belirtildiği üzere vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamakla mükelleftir.  Ancak sadece devlet olarak değil, siyasi partileriyle sivil toplum örgütleriyle burada koyulan iradeyi hep beraber büyütmek durumundayız. Demokrat Parti olarak bizler bu hissiyata, bu feryada kulak vermek adına bugün burada olmayı vazife olarak değerlendirdik.

“Diyarbakır annelerine sahip çıkmak hepimizin görevidir”

Diyarbakır annelerine sahip çıkmak herhangi bir siyasi partinin vazifesi değil, tüm siyasi partilerin meselesi ve vazifesidir. Bizler bu büyük ülkede nimetlerini ve külfetlerini eşit ve ortak paydada paylaşacak, huzur ve güven içerisinde yaşayacak bir hukuk nizamının, adalet nizamının, demokratik nizamın hayat bulması için mücadele ediyoruz.

Demokratik nizamın, kendileri sundukları imkânlarıyla beraber demokrasiyi zehirlemeye ne HDP’nin ne teröre destek olan başka unsurların hakkı yoktur. 

İnsanımızın demokratik hukuk düzeni içerisinde nefes alabildiği, evlatlarının fotoğraflarına değil evlatlarına sarılabildiği bir Türkiye’yi hep beraber inşa edelim istiyoruz. Annelerimizin acılarını paylaşıyor, hasretlerinin bir an evvel dinmesini diliyoruz.



Terör örgütünün insan devşirme unsuru olarak değil milletimizin gerçek meselelerini yoksulluğunu, fukaralığını, adaletsizliğini bayrak yaparak tüm siyasi partilerin de savunmasının önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Tüm tehditlere tüm korku iklimine rağmen şiddet sarmalını kırmak noktasında buradaki annelerimizin önemli bir iradesi var. Biz bunun destekçisiyiz. Gönül ister ki tüm siyasi partiler de bu noktada destek olsun.”

“Siyasi alanın daha fazla zehirlenmesine imkan verilmemelidir”

Genel Başkan Uysal, HDP’nin kapatılması söylentileri ve Selahattin Demirtaş hakkında sorulan soruyu ise “Hukuku zamana, şartlara göre değerlendiremeyiz. Hukukun kendi kuralları vardır. Birisi suç işliyorsa Türk hukuk sistemi onun peşinde olmalıdır. Devam eden hukuki süreçler var zaten, ancak işler siyasi alanda bir suistimale de imkan vermeyecek şekilde süratle sonlandırmalı siyasi alanın daha fazla zehirlenmesine de imkan verilmemelidir.” Şeklinde cevaplandırdı.

“Kürt evlatlarını dağdan eve getirecek olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir”

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Değerli Diyarbakır, Şırnak, Hakkari anneleri, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ordu Milletvekili olarak Karadenizli hemşerilerimizin ve Demokrat Partililerin selamlarını getirdim. Bugün burada olmak bizler için çok önemli. Bu, gecikmiş bir ziyaret değil. Gönlümüzde hep var oldular. TBMM’de annelerimizin yanında olduğumuzu konuşarak sürekli fikrimizi ortaya koyuyoruz. Bugün burada gördük ki Hamza kardeşimiz 9 yaşında PKK tarafından kaçırılmış mesela. Biz bugün burada HDP’nin ayağına gelmedik, HDP’ye ağlamaya gelmedik. Biz onurlu, dik duruş gösteren, şerefli Kürt annelerinin yanında olmaya geldik. HDP’nin ayağına gidilmez diyenlere de şunu söylemek istiyorum; burada hiç kimse HDP’nin ayağında değil. Birileri korkup yatağın altında saklanırken, birileri hiçbir şekilde ses çıkaramazken Diyarbakır anneleri “biz buradayız” demişler ve devletinden evlatlarını istiyorlar. HDP’den minnet bekleyen yok. Türkiye’deki bütün siyasi partiler bu insanlara destek vermelidir, yanında yer almalıdır. Biz bugün bunun için buradayız. Annelerimiz bilsinler ki biz Demokrat Parti olarak ucunda ölüm dahi olsa yanlarındayız. İnşallah 2021 yılında bütün annelerin evlatları yuvalarına döner, inşallah PKK terörü biter. Devletimiz onurlu, şerefli bir mücadele veriyor. Devletimizin güvenlik güçlerinin ayağına taş değmesin inşallah. Kürt evlatlarını dağdan eve getirecek olan HDP değildir, onlar PKK’ya çanak tutmuşlardır. Çocukları geri getirecek olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir.”