rnrnDEDEKTİF VALİ OLAY YERİNDErnrnAfyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde çıkan silahlı kavgada, ölü sayısı 3’e yükseldi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Dinar ilçesinde incelemelerde bulundu.rnDinar merkezinde Bayram ile Turgay Yıldırım ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

DEDEKTİF VALİ OLAY YERİNDE Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde çıkan silahlı kavgada, ölü sayısı 3’e yükseldi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Dinar ilçesinde incelemelerde bulundu.
Dinar merkezinde Bayram ile Turgay Yıldırım kardeşlerin işlettiği meyhanede, müşteri Abdullah U. (40) ve Refik U (28) kardeşlerle çalışanları hesap yüzünden tartıştı. İddiaya göre, tartışmada meyhane çalışanları Abdullah U. ve Refik U kardeşleri dövdü. Dövülen iki kardeş, “10 dakika sonra geri döneceğiz” diyerek bardan ayrıldı.
Kısa süre sonra otomatik av tüfeği ve bir tabancayla meyhaneye dönen kardeşler, etrafa ateş açtı. Açılan ateşte meyhanedeki müşterilerden 23 yaşındaki Mustafa Türk ve 44 yaşındaki Önder Karaaslan ölürken, 3’ü ağır 9 kişi yaralandı.
Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı incelemelerin ardından Türk ve Karaaslan’ın cesetlerini otopsi yapılmak üzere adli tıp morguna gönderdi.
Saldırganlar, daha sonra meyhane içerisindeki müşterileri ve personeli rehin aldı. Bazı müşteriler yerde sürünerek meyhaneden çıkmayı başardı. Silah seslerini duyanların durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis, teslim olmaları konusunda kardeşleri ikna etmeye çalıştı.
9 YARALI
Bu sırada hazır bekletilen ambulanstaki sağlık görevlileri çoğu meyhanede çalışan Nilüfer Eroğlu, Vesile Dağ, Nursen Gözen, Hasan Özdemir, Soner Çevikol, Ramazan Sağlam, Atilla Özarı ve kimlikleri öğrenilemeyen iki kişiye müdahale etti.
Dinar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumları ağır olanlar Isparta’daki Süleyman Demirel Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesine kaldırılan yaralılardan Soner Çevikol da beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.
Olayların büyümesinden endişe eden polis ekiplerine Özel Harekat polisleri destek verdi. Olayın ardından öğle saatlerinde Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Dinar ilçesine gelerek, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı Saffet Acar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yapar ve İlçe Jandarma Komutanı Resul Köse’den bilgi aldı. Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit ve İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ile birlikte geldiği kaymakamlık makamında açıklamalarda bulundu.
Olayın gece saat 02.30 sıralarında meydana geldiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: “Dinar merkezde bulunan bir barda, müşteri ile iş yeri çalışanları arasında hesaba itiraz neticesinde tartışma çıkmış. Burada iki kardeş birahane sahipleri ve çalışanları tarafından rehin alınmaya çalışılmıştır. Tabii ki bu çok üzücü bir olay, Afyonkarahisar komşu illere göre çok daha iyi bir il olma yolunda ilerliyor. Ancak bu tür hadiselerimizde eksik olmuyor. Bir anlık öfke iki kişinin ölümüne yol açtı. Eskiden içki ruhsatlarını biz belirlerdik ancak bunlar bizden alındı ve yerel yönetimlere verildi. Bu tür yerlerin iyi denetlenmesi, açılış kapanış saatlerine iyi bakılması lazım. Afyonkarahisar Valiliği olarak dinlenmeye mahsus piknik alanlarında, mezarlıklarda, şehitliklerde açıkta alkol alınmasını yasaklamıştık” dedi.
Yaralılardan Soner Çevikel’in beyin ölümünün gerçekleştiğini bildiren Vali Balkanlıoğlu, sanıkların olay sonrası teslim olduğunu söyledi. ALİ BAYAR (İHA) -