Gündüz programı; 24 Kasım Cuma günü Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlama töreni için Alkim İlkokulu Eğitim ve Kültür Salonuna geçildi. Alkim İlkokulu Eğitim ve Kültür Salonunda düzenlenen gündüz programına Dazkırı İlçe Kaymakamı Mehmet KEKLİK, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail TAYLAN, İlçe Jandarma Komutanı Fedat KAZMA, İlçe Emniyet Amir Vekili Ramazan ÖCÜ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet KÜÇÜK, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Program; Baş Öğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimiz adına Saygı Duruşu akabinde İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı. Dazkırı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni M. Akay UTLU günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Alkim İlkokulu öğrencilerinden Serdar SÖYLEMEZ şiirini okudu. Öğretmenler günü ile ilgili tiyatro gösteriminin ardından Dazkırı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı video sunumu yapıldı. Göreve yeni başlayan öğretmenlerden Ahmet Zübeyde Turba Anadolu Lisesi Öğretmeni Hale KARAYER “En Genç Öğretmen “ temalı konuşmasını yaptı. Alkim İlkokulu öğrencilerinden Sudenaz KIPIR şiirini okudu.Aşık ile Maşuk gösterisi yapıldı.Emekli öğretmenlerimizden Muharrem Feyzi ÇETİNKAYA şiirini okudu.Adaylık sürecini başarıyla tamamlayan öğretmenlerin yemin töreni yaptırıldı. Şeref belgesi ve ödül töreninin ardından program sona erdi.

 

Bu yıl Dazkırı Belediyesi tarafından dördüncüsü düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı Dazkırı Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet KÜÇÜK günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Daha sonra Dazkırı Belediye Başkanı İsmail TAYLAN 24 Kasım Öğretmenler günü konuşmasını yaparak öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladı.

 

Başkan TAYLAN konuşmasında “ Sayın Kaymakamım, Garnizon Komutanım, Emniyet Amirim, Milli Eğitim Müdürüm ve çok değerli öğretmenlerimiz. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz öğretmenler günü akşam programına hepiniz hoş geldiniz. Aslında o kadar çok şey var ki öğretmenler günü ile ilgili hangisini söylemek gerekir bilmiyorum birini söylesek birisi eksik kalır. Öğretmenler günü ile ilgili benim bir anım var onu anlatmak istiyorum biz belediye başkanlığı adaylığı sürecimizde ilk çalışmamızı öğretmenler gününde sizlerle birlikte başladık. 2013 24 Kasım Öğretmenler gününde sizleri elimizden geldiği kadar ziyaret ettik sizlerle görüş alışverişinde bulunduk ve bende böyle bir anı oluşmuş oldu tabi bu anı beş yıl önceydi. Ondan sonra 2014, 2015, 2016 ve bu yıl her öğretmenler gününü vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan çok gurur duyuyorum. O zaman ziyaretlerimizde de söylemiştim hangi işi yaparsak yapalım belediye olarak o işte uzman kişi kimse onlarla birlikte o işi yapacağız demiştim ve bu yaptığımız işlerde en çok okullarımızda siz değerli öğretmenlerimizle birlikte başardığımızı ve örnek olduğumuzu düşünüyorum. Tekrar bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sağlayan Ayhan KARAKUŞ hocama, Dinar’dan gelen Marseyas Musiki Derneğine ve ayrıca gece gündüz demeden çalışan belediyemiz personeline teşekkür ediyor, yürekten, canı gönülden Öğretmenler Gününüzü kutluyor iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

 

İlçe Kaymakamı Mehmet KEKLİK konuşmasını yaparak tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

 

Program Dinar Marseyas Musiki Derneği grubu tarafından seslendirilen şarkı ve türküler davetlileri coşturdu. Ben Bilmem Eşim Bilir yarışması düzenlenerek davetliler keyifli anlar yaşadı. Birinci gelen Mesut OKTAY ve Leyla OKTAY çiftimize hediyesini İlçe Kaymakamı Mehmet KEKLİK ve Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN tarafından verildi. Keyifli ve güzel geçen gecenin ardından program sona erdi. Belediye Başkanı bu güzel geçen gecenin sonunda emeklerinden dolayı Ayhan KARAKUŞ ve Dinar Marseyas Musiki Derneği grubuna teşekkür belgesi takdim etti.