Darıca-Gebze Afyonlular Derneği hafta sonu Geleneksel olarak her yıl düzenledikleri iftar programlarına bu yıl Derneğin bulunduğu Abdi İpekçi mahallesini iftarda buluşturdu. Hemşerilerimiz ve mahalle sakinlerinin buluştuğu iftar programına Darıca kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hemşerimiz Süleyman Kaçmaz, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Darıca Halk Eğitim Müdürü Bülent Köse, Gebze İtfaiye Müdürü, Abdi İpekçi Mah.Muhtarı Ömer Ergin, Afyonmadef Federasyon Başkanı İlyas Seçen, Pendik 03 Diyad dernek Başkanı Savaş Uyar,Pendik Bolvadinliler Dernek Başkanı Ercan Köseer, Darıca siyasi parti temsilcileri, Bahçelievler Cami İmamı, Darıca sakatlar dernek başkanı, Darıca’da bulunan dernek başkanları ve yönetim kurulları,basın ve medya temsilcileri katıldılar. Dernek Başkanı Numan Benek yaptığı teşekkür konuşmasında Ramazan ayının manevi ikliminde iftar soframızı bütün misafir ve mahalle sakinlerimizle paylaşmaktan çok mutluyuz. Ramazan ayının rahmet, bereket,iftarın paylaşmak ve kardeşlik olduğunun önemli olduğunu ifade etti.
Darıca Belediye başkanımız Şükrü Karabacak selamlama konuşmasında Darıca Afyonlular derneğinin böylesine güzel düşünülmüş mahallemizle bütünleşmiş iftar programına katılmaktan son derece mutluyum. Şehitlerimize Allah’dan rahmet yaralılarımıza, gazilerimize acil şifalar diliyor ve terörü bir kez daha lanetliyoruz dedi.Dünyadaki müslümanların durumlarına değinen Belediye Başkanımız bu ayda daha fazla yardımlaşma ve yaralarımızı sarma gayreti içinde olmalıyız dedi.
Darıca Kaymakamı Osman Ateş selamlama konuşmasında Dernek Başkanı Numan Benek’e ve yönetim kuruluna mahallemiz adına verdikleri iftar programı için teşekkür ettiler.Ramazan ayı feyz ve bereketinden tüm insanlığın faydalanması gerektiği, yardımlaşma ve paylaşmanın önemli olduğunu belirtti. Bahçelievler Cami İmamımızın yaptığı sohbet ve dua ile iftar programımız çay sohbetleri ile geç saatlere kadar devam etti. Darıca-Gebze Afyonlular Derneği olarak misafirlerimize,aileleri ile katılan hemşerilerimize,mahalle sakinlerimize ve basın ve medya temsilcilerine teşekkür ediyoruz”