DAR SOKAKLARA ÖZEL İTFAİYE ARACI Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, dar sokaklarda çıkan yangınlara müdahale etmek amacıyla özel olarak yaptırılan itfaiye aracını basın mensuplarına tanıttı. Necip Fazıl Kısakürek Geçlik ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısının ardından, özel olarak dizayn edilen itfaiye aracını basın mensuplarına tanıtan Başkan Burhanettin Çoban, dar sokaklarda çıkan yangınlara müdahale etmekte zorlandıkları için bu aracı yaptırdıklarını söyledi.
Özel olarak yaptırdıkları aracın Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Başkan Burhanettin Çoban, “Artık dar sokaklarda çıkan yangınlara ve araç yangınlarına bu aracımızla müdahale edeceğiz. Dolayısıyla sokak darlığından ya da yol kenarına park etmiş araçlardan dolayı ‘itfaiye aracı yangına ulaşamadı’ şeklindeki mazeretleri de ortadan kaldıracağız” dedi.
Aracın hem basınçlı su hem de köpük püskürtme özelliğine sahip olduğunu kaydeden Başkan Çoban, üretici firmanın aracı tüm Türkiye’ye ilimiz üzerinden referans göstermek istediğini ifade etti. Başkan Çoban, belediye iş makinesi parkuruna kazandırılan iki adet kamyonu da basın mensuplarına tanıttı.