Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Ve Spor Bayramı ve Türkan Saylan’ı anmak için Devlet Hastanesi karşısında bulunan Gençlik Merkezi’nde etkinlik düzenledi. 



ÇYDD Afyonkarahisar Şubesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Ve Spor Bayramı kapsamında bir takım kutlama etkinlikleri düzenlendi. Devlet Hastanesi karşısında bulunan Gençlik Merkezi’nin Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliklerde,  10 yıl önce hayatını kaybeden ÇYDD’nin eski genel başkanlarından Türkan Saylan’da anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliklere, çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.



“O BİR ATATÜRK KIZIYDI”

Burada konuşan ÇYDD Afyonkarahisar Şube Başkanı Serap Öztürk, gençliğin bayramını kutlarken, Türkan Saylan’ı da rahmetle andı. Öztürk, şunları söyledi: “Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Ve Spor Bayramınızı gönülden kutluyorum. Burada sizlerle olmak bizlere onur ve güç veriyor. Bugün aynı zamanda ÇYDD’nin kurucuları arasında yer alan, Derneğimizin Genel Başkanlığı’nı yapmış olan Türkan Saylan’ı rahmetle, özlemle anıyorum. O Bir Atatürk kızıydı. O cumhuriyet kadınının rol modeliydi. O Anadolu’da okumak isteyip de engelleri olan kızların umuduydu. Türkan Saylan hocamızın aramızdan ayrılışının 10’ncu yılında saygı, sevgi, özlem ve minnetle anıyoruz.” dedi. Etkinlik, oratoryom ve resim sanatlarının gerçekleştirilmesi ile devam etti.