Afyonkarahisar ilimizin Dinar İlçesine bağlı güzide köyümüz Çürüklü’nün isminin değiştiğinin söylemleri üzerine konuşan Çürüklü Köyü Eski Muhtarı Mehmet Çolak, Dinar Gündem Gazetesine yaptığı açıklama şunları söyledi.

  

Eski Muhtar Mehmet Çolak şunları ifade etti: ‘Ben Çürüklü köyü eski muhtarı Mehmet Çolak Beş sene muhtarlık yaptım hiç köyün ismi ile halkıyla dedikoduya meydan vermeden halka hizmet için kendimi feda ettim ve hizmet aldım. Çürüklü köyümüzün yılladır çözülmeyen içme suyu sıkıntısı var idi. İçme su sıkıntısını bırak Dinar’ı, Afyonu bırak Ankara’ya gittim Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm. Hemen bana ‘buyur muhtarım’ dedi.

Bende Sayın Cumhurbaşkanım bizim Çürüklü köyünün içme suyu sıkıntısı var diye söyledim. Bana ‘yapılır’dedi. Buradan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim. Köyümüz sayesinde içme suyuna kavuştu……..

Çürüklü Köyünün adının değişmesini halk istemiyor. Kendi adıma konuşuyorum. İYİ Parti Afyonkarahisar İl Genel Meclis Üyesi Murat Orhan’ı köyümüzün isminin değişmesinde ki çabasından dolayı kınıyorum. İsim değişmesinin gereği yok. Hizmet getirmenin gereği var.’dedi

Sözlerine şöyle devam eden Çürüklü Köyü eski muhtarı Mehmet Çolak ve vatandaşlar; ‘  Köyümüz Çürüklü, yaklaşık Üç yüz yıl öncesine dayanan bir geçmişinin olduğunu köyümüzün isminin Osmanlı İmparatorluğu döneminde Civanşir Oymağı na bağlı Çörüklü (Çürüklü) Obasından geldiğini biliyoruz.

Köyümüzün isminin değiştirilmek istenmesinde ki amaç nedir?

Şayet hizmet ise köy halkına hiçbir getirisi olmayan aksine geçmişinden (neslinden) uzaklaştırılmasına neden olacağı anlayışında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Bazı kişilerin böyle bir değişikliğe gitmek istemelerinin nedeni kanaatimizce şahsi ihtiraslarını tatmin etmekten öteye bir düşünce olmadığını belirtmek isteriz.

Bu kişilerin eğer gayeleri hizmet ise köyümüz güzelliğine (görselliğine) halklarının menfaat ve gelirlerinin artırılmasının da çaba sarf etmelerini tavsiye ederiz.

Eğer gaye hizmet ise köyümüze Üç Dört adet sulama kuyusu açtırmaları yönünde önderlik etmesini isterdik.

Eğer gaye hizmet ise yayla yolumuzun düzeltilerek parke taşı ile imar edilmesi.

Ekim hasatlarının çeşitlendirilmesi hususunda örnek köy kapsamına alınmasını bu konuda teşviklerin sağlatılmasını isterdik.

Kısacası bazı şahısların İYİ Parti Afyonkarahisar İl Genel Meclis Üyesi Murat Orhan tarafından şahsi ihtiraslarına dayanarak isim değişikliği yaptırmasına şiddetle kınıyorum.’dedi