Vali Mustafa Tutulmaz’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Vali Mustafa Tutulmaz’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı



"Asırlar boyunca bağımsız olarak yaşamış yüce Türk Milletinin yeniden dirilişinin simgesi olan Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümünü hep birlikte kutlamanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletimiz, tarihte eşine rastlanmayan bir nitelikte genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle topyekün olarak verdiği destansı mücadelenin sonucunda 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan etmiştir. Cumhuriyet, her türlü imkânsızlığa göğüs gererek, dört bir yanı düşmanlarca işgal edilmiş vatan topraklarını vatan sevgisi, inanç ve yüreklerindeki iman ile kanının son damlasına kadar savaşmış ve kurtarmış, aziz ve onurlu Türk Milletinin gücünün tüm dünyaya göstergesidir.

Cumhuriyet erdemin, kararlılığın, azmin, çalışmanın, birlikte olmanın, bir olmanın, kardeşçe birbirimizi kucaklamanın ve kenetlenmenin, millet olarak el birliği ve gönül birliği ile hareket etmenin, var olmanın adıdır. Halkın iradesinin yönetime hakim olduğu, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir yönetim sistemi olan Cumhuriyet, ülkemiz ve milletimiz için kazanılan en büyük değerlerden birisidir. Cumhuriyeti korumak, sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan bu ülkenin evlatlarının, hepimizin müşterek vazifesidir. Bu kutlu vazifeyi yerine getirmek adına ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşımak için genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle her daim okumalı, araştırmalı, üretmeli, ülkemizin gücüne güç katmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum."