Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde 8 çocuğu ve 123 torunu olan 84 yaşındaki Ayşe Mıngır, bir asra yaklaşan ömrüyle adeta yıllara meydan okuyor.rnrnEn büyük çocuğu 67 yaşında ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde 8 çocuğu ve 123 torunu olan 84 yaşındaki Ayşe Mıngır, bir asra yaklaşan ömrüyle adeta yıllara meydan okuyor. En büyük çocuğu 67 yaşında olan ve toplamda 8 çocuğundan 123 torunu olan, aynı zamanda Milli Atlet Gülcan Mıngır’ın da teyzesi olan Ayşe Mıngır, geçtiğimiz ay 123’ncü torununu kucağına almanın mutluluğunu yaşadı. 123 torununun hepsini tek tek tanıdığını ve hiç karıştırmadığını söyleyen Ayşe Mırgır, “Onları çok seviyorum, onlarda beni çok seviyor. Her biri nine nine diye çevremde duruyor” dedi. 15 yaşında, 1996 yılında kaybettiği eşi İsmail Mıngır ile kaçarak evlendiğini belirten Ayşe Mıngır, “O öldüğü zaman çok üzülmüştüm, ama elden ne gelir, eşimden razıydım Allah’ta ondan razı olsun” dedi. Nüfus cüzdanında 1928 doğumlu olan Ayşe Mıngır, ailesinin kendisini nüfusu kayıt ettirirken, 4 yıl geç kayıt ettirdiğini asıl doğum tarihinin 1924 yılı olduğunu belirtti. “ÇALIŞMAKTAN HİÇ BIKMADIM”
Çalışmayı çok sevdiğini kaydeden Ayşe Mıngır, geçtiğimiz yıla kadar tarlaya çalışmak için gitmeye devam ettiğini bu yıl ise bacaklarındaki romatizmadan kaynaklanan ağrıları nedeniyle gidemediğini ve bu durumunda kendisinin çok üzdüğünü söyledi. Ayşe Mıngır, “Hayatım boyunca çalıştım ve çalışmaktan da hiç bıkmadım. Tarlada çift sürdüm, tohum ektim ve haşhaş kaldırdım” diye konuştu. Geçmiş ile şimdiki zaman arasında çok büyük fark olduğunu da söyleyen Ayşe nine, “Önceden yokluk vardı, zorluk çoktu. Ama şimdi öyle değil. Her şey çok rahat oldu. Önceden yokluk vardı, ama şimdi her şeyde bolluk var” dedi. “ANNEM BİZİ ÇOK ZOR ŞARTLAR ALTINDA BÜYÜTTÜ”
Romatizma hastalığı dışında kalp, tansiyon, şeker ve kolesterol gibi hiçbir rahatsızlığının olmadığını da kaydeden Ayşe Mıngır uzun yaşamanın püf noktasını ise şöyle açıkladı:
“Hiç yemek ayırt etmedim, sebze ve meyve yemeyi çok seviyorum. Kırmızı et’ten hep uzak durdum.”
Ayşe Nine, yeğeni Milli Atlet Gülcan Mıngır’ın atletizmde dünya çapında kazandığı başarılara ve altın madalyalara da çok sevindiğini belirterek, “Onunla gurur duyuyorum” dedi. Ayşe Mıngır’ın 8 çocuğundan birisi olan ve tek oğlu Ahmet Mıngır ise, annesinin kendilerini yokluk ve sıkıntı içerisinde bakıp, büyüttüğünü söyleyerek, “Ben annemin bizi ne zorluklara büyüttüğüne bizzat şahidim” dedi. Kendisinin 12 torununun olduğunu söyleyen Ahmet Mıngır, “Bazı kardeşlerimin torun sayısı benden fazla, 20 torunu olan kardeşlerim de var. Ailemizin geniş olması beni gerçekten çok mutlu ediyor. Allah inşallah hepsine uzun ömürler versin. Annem şanslı bir insan torununun çocuklarını hatta torunun torunlarına görme şansı buldu” dedi. GÖKTEN CEYLAN (İHA)