İYİ Parti haftalık basın toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet İnkaya, Afyonkarahisar halkının Zafer Haftası’nı kutladı.  İnkaya, “Cumhuriyete karşı olan fikirler, son yıllarda Kurtuluş Savaşını ve Cumhuriyetin kuruluşunu itibarsızlaştırmaya çalışılıyor” dedi.

Gözden kaçırmayın

Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..

İYİ Parti haftalık basın toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet İnkaya, Afyonkarahisar halkının Zafer Haftası’nı kutladı.



  İnkaya, “Cumhuriyete karşı olan fikirler, son yıllarda Kurtuluş Savaşını ve Cumhuriyetin kuruluşunu itibarsızlaştırmaya çalışılıyor” dedi.

 

Ülke gündemi ve yerel gündemin değerlendirildiği haftalık basın toplantısında konuşan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, Zafer Haftası’yla ilgili düşüncelerini paylaştı. İnkaya, “Ben tarihte esareti kabullenememiş bir milletin çocuğu olarak, Bundan 948 yıl önce Anadolu’yu Türklere vatan yapan Sultan Alpaslan’ı, düzenli orduyu, vatanın kurtarılmasına hazırlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kuvvet komutanlarımızı, Mehmetçiğimizi, askere su, ekmek, mermi taşıyan nine, dede, çocuk kız, kızan hepsini minnetle anıyor kıymetli ecdadıma Allah'tan rahmet diliyorum. Son yıllarda Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kuruluşu itibarsızlaştırmaya çalışılıyor. Bu görüş 96 yıldır padişah taraftarlarınca Türk halkına hazmettirilmeye çalışılıyor. Cumhuriyete karşı olan bu fikir, Kurtuluş Savaşı'nı görmemek için elinden geleni yapmaktadır. Kurtuluş Savaşı'nı unutturmak için Çanakkale Zaferini öne çıkarmak bu fikirlerimi desteklemektedir. İki Zafer'de kahraman atalarımın vatana düşmanı sokmamak için, vatanını işgal edenleri yurttan atmak için canını verdiği namus mücadelesidir.

 

Kadın hala layık olduğu yerde değil”

Kadına şiddet olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan İnkaya, “Yüce Türk milleti kadına Hanım diye seslenmiş onu başında han kabul etmiş onu önemsemiş bir Millettir. Türkiye Cumhuriyeti'nde kadına seçme ve seçilme hakkı tanınmış, kadınlar topluma, özellikle şehirlerde şehir hayatındaki işlere alıştırmaya çalışılmış, ama toplum hala kadını ikinci sınıf bir insan görmeye devam etmiştir. Bunların sonucu olarak, kadın günümüzde hala layık olduğu yeri bulamamıştır. Her türlü şiddeti kınadığımız gibi kadına uygulanan şiddeti İyi Parti olarak kınadık. Bundan sonrada kınamaya devam edeceğiz, ta ki kadına  insan gibi davranılana  kadar” dedi.