Cumhur ittifakı milletvekilleri sahada omuz omuza birlikte esnaf ziyaretlerine çıktılar. Kurtuluş caddesindeki esnafları ziyaret eden Cumhur ittifakı milletvekilleri bu ittifakın çıkar ittifakı olmadığını kaydederek “Pazara kadar değil, mezara kadar beraberiz” mesajı verdi.

Cumhur ittifakı Afyonkarahisar milletvekilleri Kurtuluş Caddesinde sahaya indi, kol kola omuz omuza esnaf ziyareti yaptı. Samimi bir şekilde saha çalışması yürüten Cumhur ittifakı milletvekilleri vatandaşların teveccühü ve desteğini aldı. Programa AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, MHP Milletvekili Mehmet Taytak ile AK Parti ve MHP teşkilatları katıldı.

“Derdi vatan olanlar ayrışmazlar”

Burada bir açıklama yapan Özkaya “Cumhurbaşkanımızın dediği gibi beraber ıslandık yağan yağmurlarda. Beraber yürüdük biz bu yollarda. Yağan yağmurda beraber ıslandık. Beraber yürüyoruz Afyonkarahisar'da. Derdi vatan, millet, milletin birlik ve bütünlüğü olanlar ayrışmazlar. Derdi dönemsel ittifaklar, koltuklar, bir kısmı gitsin diye bireysel menfaatte olanlar ayrışırlar. Menfaati bölüşemediği müddetçe ayrışır. Allah'a şükürler olsun Cumhur İttifakı'nı hep beraberiz. Yol yürüyoruz. Dört milletvekiliyle buradayız. İl başkanlarımız, arkadaşlarımızla her zaman beraberiz. Çalışmaya devam. Afyonkarahisarlı arkamızda. Onlara da teşekkür ediyoruz. Yarın yürüyüşümüze bekliyoruz. Pazar günü de sükun içinde, huzur içinde seçimimizi tamamlamak ve Sayın Cumhurbaşkanımızı yüzde 55’in üzerinde bir oyla cumhurbaşkanlığı külliyesinde yeni dönemi başlatmak istiyoruz inşallah” dedi.  

“Biz sahada vatandaşlarımıza dokunuyoruz”

Yurdunuseven de açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Cumhur İttifakı olarak birlikte el ele, kol kola geziyoruz. Vatandaşımıza merhabalaşıyoruz, vatandaşımıza dokunuyoruz. Ama karşı tarafta ne milletvekili var, ne başka diğer alt gruptaki başkanları vesaire hiç kimse piyasada yok. Sahada yok. Biz her zaman şunu söylüyoruz, Cumhur İttifakı günlük bir ittifak değil. Bir ömürlük ittifak oldu. Şu anda elhamdülillah durum böyle. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Devlet Bahçeli'ye buradan çok teşekkür ediyoruz. Bu ittifakın sağladıkları, milletimizi, vatanını, milletini, devletini seven insanları bir araya getirdiği için çok teşekkür ediyoruz. Ali Bey'in de söylediği gibi inşallah yarın mitingimize davet ediyoruz. 15:00 da. İnşallah Pazar günü de tüm halkımızı sandığa davetle cumhurbaşkanımızla büyük bir çoğunlukla cumhurbaşkanı seçerek pazartesi sabahından itibaren yeni Türkiye yüzünden birlikte uyanmak istiyoruz.

“Diğer ittifak proje ittifakı”

Taytak da şöyle konuştu; Birlik ve beraberlik içerisinde birlik Cumhur İttifakı kol kola sahadayken Millet İttifakı'nda sürekli bir kavga sürekli atışma var. Şimdi tabii bu birliktelik bizim birlikteliğimiz.  İttifak birleşmek beraber düşünmek ve beraber çalışmak anlamına geliyor. Ama diğer ittifaksa kendilerinin ifadesiyle proje ittifakı. Projeler vardı. Projeler zaman zaman değişiyor

ama 15 Temmuz akşamı gönül gönüle geldiğimiz bu yapı içerisinde bir uçağın iki kanadı gibi bir görüyoruz ve Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan beyefendiyle Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi'yle layık olmak adına o günden bugüne birlikte çalışıyoruz. Birlikte rahmet vardır. Birlikte bereket vardır. Allah'a şükür olsun hepimiz 5 yıldır omuz omuzayız. Birlikteyiz. Afyonkarahisar için ne gerekiyorsa beraber ortaya koyuyoruz. Ve inşallah bu birlikteliğimiz mezara kadar devam edecektir. Pazara kadar değildir. 29 Mayıs’ta fetih ruhuyla başaracağımız bu çalışmaların öncesini de başarmıştık. Zaten 14 Mayıs'ta bu millet bizi mecliste 323 milletvekiliyle zaten gerekeni yaptı. Şimdi de Cumhurbaşkanımızın görevini devam etmesi adına pazar günü inşallah zaferle karşılaşacağız ve zafer meydanında inşallah burada hemşehrilerimizle beraber gecemizi kutlayacağız.

“Gümbür gümbür geliyoruz”

Son konuşmayı ise Arslan yaptı. Arslan “Karşı tarafta bir kavga varken burada tam aksi bir görüntü var. Daha şimdi Afyonkarahisar aslında tercihini yaptı. Altı milletvekilinin dördünü Cumhur İttifakı'ndan yana yaptı. Biz birlikteyiz, bir aradayız. Ama vatandaşımıza, Afyon halkına, Afyon esnafına teşekkür ziyaretindeyiz. Kapı kapı dolaşıp teşekkür ediyoruz 14 Mayıs'taki destekleri için.

Ama o millet ittifakını oluşturan partilerden böyle bir teşekkür göremiyorum. Sahada yoklar. Keşke onlar da teşekkür etseydi. Orada da iki milletvekili var. Biz bir elin sesi iki elin nesi var, ama dört elin gümbürtüsü var. İnşallah Türkiye yüzyılı için gümbür gümbür geliyoruz” dedi.

Milletvekilleri yerli ve milli otomobilimiz TOGG önünde de bir fotoğraf çekindi.