Afyon Dinar Çölovası Kapalı Havza Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmaları devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'dan geldi!..

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Afyon Dinar Çölovası Kapalı Havza Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmaları devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'dan geldi!..

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Afyonkarahisar ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Afyonkarahisar Dinar Çölovası Kapalı Havza Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Arıtma tesisinin tamamlanması ile günlük 3.264 m3Atıksuyun arıtılacağını” söyledi.

Genel Müdür Yıldız, “Arıtma Tesisi ve Kollektör Hattı ile Dinar Tatarlı, Haydarlı Beldeleri ve Yıprak, Kadılar, Doğanlı, Kınık, Çiçektepe, Göçerli Köyleri’nin toplam 3264 m³/gün atıksu arıtımının sağlanacağının altını çizerek, günde 3264 m³ atıksuyun arıtılarak ve dezenfekte edilerek 600 dekar tarım arazisi de sulanabilecektir” dedi.

İş kapsamında; Göçerli 21 m Q200; Doğanlı 531,78 Q300; Okçular 1087 m Q300; Kadılar 79 m Q300 olmak üzere yaklaşık 1,7 km kolektör hattı ve 3264 m3/gün kapasiteli atıksu arıtma tesisi yapılması bulunmaktadır. Yapılan çalışmalarla fiziksel gerçekleşme % 60 seviyelerine ulaşmış olup Çalışmaların 2021 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir.