Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, 4-5 Ekim 2018 tarihinde uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Türkiye ve Fransa’dan uzmanlar, Coğrafi İşaretleri her yönü ile masaya yatıracak.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu



Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, 4-5 Ekim 2018 tarihinde uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Türkiye ve Fransa’dan uzmanlar, Coğrafi İşaretleri her yönü ile masaya yatıracak.

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, (ATSO) 4-5 Ekim 2018 tarihlerinde “Coğrafi İşaretlerde Afyonkarahisar Buluşması” isimli uluslararası seminere ev sahipliği yapacak. Seminer hakkında bilgi veren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Coğrafi İşaretler, yöresel zenginliklerimizin korunması, markalaşması ve hak ettiği değeri görmesi için önem arz ediyor. Oda olarak Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YüCİTA) ile birlikte Coğrafi İşaretler’in bugününü ve geleceğinin tartışılacağı Uluslararası Seminer düzenlemeye karar verdik. Yaklaşık 3 aydır yaptığımız çalışmaların sonucunda  4-5 Ekim 2018 tarihinde Coğrafi İşaretlerde Afyonkarahisar Buluşması Uluslararası Seminer programı düzenlenecek” dedi.



TÜRKİYE VE FRANSA’DAN KONUŞMACILAR VAR

Uluslararası Seminer’de Türkiye ve Fransa’dan birçok uzmanın sunum yapacağını hatırlatan Serteser, “Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı Kurumu (OriGIn) Yönetim Kurulu Başkanı Claude Vermot- Desroches, QUALİSUD Bağımsız Denetim Kuruluşu Başkanı François Luquet, Zeytin Dünyası Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Christian Telaude, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe, Türk Standartları Enstitüsü’nden uzmanlar ve üniversitelerden bilimadamları katılımcılara ayrıntılı bilgiler verecek” diye konuştu.



“TÜM ÜYELERİMİZ DAVETLİDİR”

Serteser, değerlendirmesine şöyle devam etti:

“Coğrafi İşaretlerde Afyonkarahisar Buluşması Uluslararası Semineri’nde 5 oturum ve 1 panel düzenlenecek. Seminer sonunda YüCİTA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu ile birlikte Afyonkarahisar Deklarasyonu’nu açıklayacağız. İlimiz ve bölgemiz için son derece önemli olan bu Uluslararası Seminer’e tüm üyelerimiz davetlidir.”