Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Havacılık ve RC Araç Topluluğu ile Enformatik Bölüm Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği Ata Model Uçağın Tanıtımı ve Yapımı etkinliği gerçekleştirildi.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Havacılık ve RC Araç Topluluğu ile Enformatik Bölüm Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği Ata Model Uçağın Tanıtımı ve Yapımı etkinliği gerçekleştirildi.

Enformatik Bölüm Başkanlığı Binası Laboratuvar A Sınıfında gerçekleştirilen etkinliğin açış konuşmasını yapan Havacılık ve RC Araç Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Ergün topluluğun yeni kurulduğunu ve ikinci faaliyeti olduğunu dile getirdi. Ergün, “Şimdi ikinci faaliyetimizi değişik bir konseptte yapalım dedik. 15 tatilde veliler çocukları ile vakit geçirsin istedik yoksa çocuklar televizyon tablet başında vakit geçiriyor. Veliler ve çocukları bir arada tutalım beraber bir ürün üretsinler istedik. Malzemeleri Türk Hava Kurumu sağladı. 2-3 saat içinde Ata Model uçağı yapacağız” diye konuştu.

Havacılık ve RC Araç Topluluğu hakkında bilgiler veren Ergün, şöyle konuştu:

“2 dalda kulübümüz faaliyet gösterecek Havacılık ve RC araçlar. RC araçlar deyince aslında uzaktan kumandalı araçları kastediyoruz. Bunlar profesyonel araçlar çünkü iç mekaniği orijinal araçlardaki mekaniklerden oluşuyor. Bu kulübümüzün ikinci etkinliği üçüncü etkinliğimiz ise 15 öğrencimizi gelecek hafta 1 hafta boyunca İnönü’ye gönderiyoruz. İkinci dönem bir Ankara gezisi planlıyoruz. Hava Müzesine gezi yapmayı düşünüyoruz. Aynı zaman da maket uçak yapımının ikincisini de düzenleyeceğiz.”

Dinar Türk Hava Kurumu Temsilcisi Fatih Karataş ise Türk Hava Kurumu olarak Ata ve Flamingo modellerini yapmaya çalışacaklarını ve kurum olarak yamaç paraşütü uçuşları da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kurumsal kimliğimizi ön plana taşımak istiyoruz

Enformatik Bölüm Başkanı ve AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik ve Lojik Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Eyüp Kiriş ise bölüm olarak ellerinden gelen gayreti sergilediklerini ifade etti. Enformatik Bölüm Başkanlığı olarak gerçekleştirmek istedikleri hedeflerden bahseden Kiriş, “Bölüm olarak burada bilgisayar programcılık kurslarımızın sayısını artırdık. RC araçlarla ve Flamingo uçaklarla başlayan süreçte yazılımlarla her şeyi kendimiz kontrol etmeyi hedefliyoruz. Teknofest’e hazırlık yapmaya çalışıyoruz. Teknofest’te kendi yaptığımız uçaklarımızı, Drone’larımızı veya RC araçlarımızın kontrolünü sağlayacak bir öğrenci altyapısı ve teknik yapı oluşturmak hedeflerimizin arasında bulunuyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak kurumsal kimliğimizi ön plana taşımak adına faaliyetler yapmamız gerekiyor” dedi.

Çocukların ebeveynleri ile etkili ve verimli vakit geçirmesi, çocukların el becerilerinin gelişmesi amaçlandığı etkinlik, çocukların aileleri ile Ata model maket uçak yapımı ile devam etti.