İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü hakkında yazılı açıklamada bulundu;Türkiye’nin anayasal düzenle teminat altına alınmış tüm  demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığını yok etmeyi hedefleyen hain FETÖ’nün mensuplarınca gerçekleştirilen 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsünün, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlı tutumu ve  Milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir.



15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimine karşı aziz milletimiz, kadını erkeği yaşlısı genciyle canını ortaya koyarak kendi iradesine ve özgürlüğüne yapılan bu haince saldırıya karşı dimdik bir duruş sergileyerek, yeniden bir doğuşa imza atmıştır.

Ecdadımızın Çanakkale’de, Sarıkamış’ta ve Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğu destansı mücadeleyle vatanın bağımsızlığı için şahadete yürüdüler. O ecdadın 250 kahraman torunları da 15 Temmuz gecesi vatanın ve milletin bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan, hiç düşünmeden şahadet şerbetini içtiler.

 

Vatanımız Bayrağımız uğruna canını veren tüm Şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, hayırlı, uzun ömürler diliyorum.

 

 Burhanettin ÇOBAN

İl Genel Meclis Başkanı