18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin; askeri stratejik dehanın ve bu dehaya layık neferlerin eseri olduğunu vurgulayan Başkan Çoban; “Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi, tarih boyunca hürriyet ve istiklâlini her şeyin üstünde tutan, gerektiğinde bu uğurda büyük mücadeleler veren, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen aziz milletimizin kahramanlık destanlarından biri olarak şanlı tarihindeki yerini almıştır” diye konuştu.

            Döneminin en çetin şartları karşısında adeta imkânsızın başarıldığı Çanakkale Zaferi’nin tarihte benzeri görülmemiş bir destan olduğuna dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, “ 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferiyle elde edilen başarı tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yok, edilmek istenilen Milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir.

            Vatanımızda, şehit kanlarıyla sulanmış kutsal topraklar üzerinde hür olarak yaşıyor, şanlı bayrağımız büyük bir ihtişamla özgürce dalgalanıyorsa bunun aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu nedenle tarihi zaferlerle dolu Türk ulusu ve bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun büyük fedakârlıklarla kazandığı bağımsızlık mücadelesini ve bu uğurda hayatını veren şehit ve gazilerimizin önemini, değerini, anlamını yeni kuşaklara anlatmalı ve aktarmalıyız.

            Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.'' dedi.