rnrnÇİNLİ KADINLAR ORKESTRASI AFYON’DArnrn2012 yılının Türkiye’de 'Çin Kültür Yılı' olması nedeniyle Türkiye’de bulunan Zhe Jiang Geleneksel Enstrümanlar Kadın Orkestrası, Afyonkarahisar’da konser verdi.rnAfyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

ÇİNLİ KADINLAR ORKESTRASI AFYON’DA 2012 yılının Türkiye’de ‘Çin Kültür Yılı’ olması nedeniyle Türkiye’de bulunan Zhe Jiang Geleneksel Enstrümanlar Kadın Orkestrası, Afyonkarahisar’da konser verdi.
Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve TOSYÖV’ün katkılarıyla gerçekleşen konser yaklaşık olarak iki saat sürdü. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kongre Merkezinde sahneye çıkan Zhe Jiang Geleneksel Enstrümanlar Kadın Orkestrası’nın 45 sanatçısı, dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.
TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, konserdin Türkiye’de Çin Kültür Yılı olması nedeniyle düzenlendiğini söyledi. Gelecek yılın da Çin’de Türk Kültür Yılı olacağını aktaran Beşer, böyle bir konsere ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.
Geleneksel Çin kıyafetleri ile geleneksel Çin enstrümanlarını çalarak, binlerce yıllık Çin kültürünün öne çıkan örneklerine yer veren ekibin konser sonunda Türkçe bir şarkı çalmaları da salondan büyük alkış topladı. MERVE MORKAYA (İHA)