Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinde ikna edilerek göreve getirilen Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Özen, CİMER üzerinden yapıla tehdit be hakaretler nedeniyle Afyon'dan ayrıldı!..

Gözden kaçırmayın

26-28 Mart Afyon'da vefat edenler26-28 Mart Afyon'da vefat edenler

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinde ikna edilerek göreve getirilen Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Özen, CİMER üzerinden yapıla tehdit be hakaretler nedeniyle Afyon'dan ayrıldı!..

ŞOK AÇIKLAMA AFSÜ TARAFINDAN YAPILDI!..

Açıklamada “Kimliği belli olan bir şahıs CİMER üzerinden Hematoloji bölümdeki sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve tehdit içeren ifadeler kullanmıştır. Bu nedenle tek doktorumuz tüm çabalarımıza rağmen aAfyon'dan ayrılmıştır" denildi.

İŞTE ŞOK AÇIKLAMA!..

"Bilindiği üzere, Üniversitemizde çalışan tek hematoloji hekimimizin, yaklaşık 4 ay önce ailevi nedenlerle üniversitemizden ayrılması nedeniyle bir süre erişkin hematoloji bölümümüzde hizmette aksama yaşamıştık. Bu süreçte yeni bir hekim arayışına başlamış ve yaptığımız yoğun görüşmeler sonucunda özel sektörde çalışmakta olan Doç. Dr. Mehmet Özen’in 13.06.2022 tarihinde Üniversitemizde göreve başlaması sağlanarak, erişkin hematoloji bölümümüzde yeniden hasta tanı ve tedavisine başlanmıştı.

Doç. Dr. Mehmet Özen, göreve başladıktan sonra Hastane Yönetimi ile görüşüp, öncelikli olarak acil ve uzun süredir bekleyen hastaların tedavisini sağlamak, hematoloji hastalarının özelliklerinden dolayı hastalara hakim olmak gibi nedenlerle bir süre MHRS üzerinden randevu verilmemesini, poliklinik telefon numarasından başvuran hastalara önceliğine göre kendisinin randevu vereceğini, acil hastaların azalmasından sonra MHRS üzerinden hasta kabulüne devam edeceğini belirtmiştir. Hekimimizin iyi niyetli bu talebi Hastane yönetimi tarafından kabul edilmiş ve Doç. Dr. Mehmet Özen hızlı bir şekilde hasta kabulüne başlamıştır.

Göreve başladıktan sonra özverili bir şekilde çalışan, tüm gün hem poliklinik hastalarına, hem klinikte yatan hastalara hem de diğer bölümlerden gelen konsültasyonlara cevap veren, 3-4 aylık hizmet aksamasından dolayı aşırı derecede biriken hastaların mağduriyetini gidermeye gayret eden ve Devlet Hastanesindeki hekimin de ayrılması nedeniyle ildeki tek erişkin hematoloji uzmanı olarak  çalışan Doç. Dr. Özen, özel muayene sistemi açık olmasına rağmen bu süreçte de poliklinikteki hasta yoğunluğundan dolayı bir tane bile özel hasta muayenesi almamıştır.

Ancak 20.07.2022 tarihinde bir hasta yakını, gece saat 00:33, 05:14 ve saat 06:18’de hastanenin belirtilen telefonlarını randevu için aradığını (ki yukarıda belirtildiği üzere hematoloji bölümünde randevu mesai saatlerinde bizzat aranarak alınmaktadır ve bugüne kadar hastalarımız bu telefon üzerinden randevularını alarak tanı ve tedavileri sağlanmış, herhangi bir sorun da yaşanmamıştır), ancak bölüme ulaşamadığını CİMER’e iletmiş ve bu nedenle yine CİMER üzerinden bölümdeki sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve tehdit içeren ifadeler kullanmıştır.

CİMER’de yer alan bu ifadelerin SABİM tarafından hekimimize ve hastane yönetimine “Sağlık çalışanına tehdit/şiddet” koduyla bildirilmesinden sonra Doç. Dr. Mehmet Özen, geldiğinden beri yoğun bir şekilde çalışarak hastaları muayene ettiğini, hasta yoğunluğundan dolayı geç vakitlere kadar hastanede kaldığını, daha önce çalıştığı hastanelerde hiçbir hastası ile sorun yaşamadığını ve tehdit almadığını, bu tehdit nedeniyle moralinin çok bozulduğunu, çalışmak istemediğini, yakın tarihlerde Konya’da bir hekimin bir hasta yakını tarafından öldürüldüğünü, kendisinin de başına böyle bir durumun gelebileceğinden endişe ettiğini belirtmiştir.

SABİM’den gelen uyarı nedeniyle kimliği belli olan kişi hakkında hemen hem İl Emniyet Müdürlüğüne bilgi verilmiş hem de Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, hekimimiz ile hem hastane yönetimi hem de bizzat rektörümüz görüşerek her türlü güvenlik önleminin alınacağı, kişi hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı, gerekirse bir süre izine çıkabileceği söylenmiş, ayrılması durumunda ilimizdeki diğer hastaların tekrar mağdur olacağı belirtilmiş ancak her türlü ikna çabaları ve güvenlik önlemi çalışmalarına rağmen Doç. Dr. Mehmet Özen tekrar özel sektöre dönmek üzere istifa dilekçesini vererek ilimizden ayrılmıştır.

Bir akıl tutulması olarak kabul ettiğimiz sağlık çalışanlarına şiddetin getirdiği bu sonuç hem üniversitemizin hekimsiz kalmasına neden olmuş, hem de tek bir kişinin giriştiği eylem ilimizdeki tüm diğer hastaların tekrar mağduriyet yaşamasına neden olmuştur. Bir hasta/hasta yakını tarafından hekimimize yapılan bu şiddet tehdidi nedeniyle, halkımızın bu konudaki dikkatinin çekilmesi, konunun paydaşları ve siyasiler tarafından halkımızın bilinçlendirilmesi, sonuçlarının hem şiddet/tehdit uygulayan kişiye hem de dolaylı olarak halkımıza olumsuz yansıyacağının ifade edilmesi çalışmaları ve beklentisi içinde iken ilimiz bir milletvekili tarafından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, ilimizdeki tek hematoloji hekiminin tehdit ve mobbing uygulandığı iddiaları nedeniyle görevinden ayrıldığı, bu konuda inceleme yapılıp yapılmadığı konularında yazılı soru sorduğu öğrenilmiş ve bu konu hem yazılı hem de görsel basında yer almıştır. Haberlerde geçen ifadelerden ve yönetimimize yapılan bildirimlerden, sanki yönetim tarafından Doç. Dr. Mehmet Özen’e tehdit ve mobbing uygulandığı, hekimimizin bu nedenden dolayı istifa ettiği, tüm bu nedenlerden dolayı hasta ve yakınlarının ilimizin tek hekimini yönetimin istifaya zorladığı algısının oluştuğu görülmüştür.

Bu iddia ve ifadeler, ilimizin hematoloji hekimi ihtiyacını karşılamak için yoğun çaba harcayan, bu amaçla birçok hekimle görüşen, hekimimizin istifa etme talebi sonrası hemen yeni hekim bulma çalışmalarına başlayan, çalıştığı süreçte Doç. Dr. Mehmet Özen ile çok yakın ilişki içerisinde olan üniversite ve hastane yönetimini hayal kırıklığına uğratmış ve ciddi şekilde üzmüştür. Daha da önemlisi, bir tek hasta/hasta yakını, sırf randevu alamadığı iddiası üzerine şiddet/tehdit yoluna başvurmuş iken, ilin tek hematoloji hekiminin, yönetimin uyguladığı tehdit ve mobbing nedeniyle istifa ettiği iddiasının, mağdur olan çok sayıda hasta/hasta yakınının hastane yönetimine şiddet/tehdit uygulamasına neden olabileceği olasılığının dikkate alınmamış olmasıdır.

Tekraren ifade etmek istiyoruz ki maalesef ilimizin tek hematoloji hekimi olan Doç. Dr. Mehmet Özen, bir hasta/hasta yakınının açık olarak ve CİMER üzerinden resmi olarak yazmış olduğu tehdit/şiddet ifadeleri sonucu, can güvenliğinin olmadığı gerekçesi ile istifa etmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

AFSÜ Rektörlüğü