Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından belirlenen CHP İl Yönetimi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan toplantıyla ilgili olarak İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karanfil, birlik ve beraberlik içinde yönetimle yerel seçimler için çalışacaklarını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından belirlenen CHP İl Yönetimi Nevzat Ercan Başkanlığı’nda ilk toplantısını yaptı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği toplantıda, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karanfil, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni yönetimle birlik beraberlik içinde yerel seçimlere çalışacaklarını ifade etti. CHP’nin yeni yönetiminin önümüzdeki günlere basın toplantıları yapması bekleniyor
CHP haftalık basın toplantısı dün parti binasında gerçekleştirildi. Başkan Nevzat Ercan yeni yönetim kurulunu açıkladı.

 

Başkan Nevzat Ercan konuşmasının başında;”Atanmış bir yönetimiz. Genel Merkez tarafından atama listesinde İl Başkanı olarak ben görevlendirildim. Arkadaşlarım Halil Hasırcıoğlu, Mustafa Karanfil, Melehat İpek Yılmaz Göktürk,Cemil Tosun,Mehmet Dereağzı,Necati Sarı,Kelo Karagöz,Hafize Özmen,Gülbin Taşer,Ayşe Dudu Göktaş,Güray Şallı,Kazım Sarıtaş,Hasan Karadeniz,Sabri Durak,Tolga Ayduğan,İrem Çankaya,Hamdi Yakut,Seydi Akgöl,Mevlüt Çolakoğlu,Hatice Nazan Aksu”dedi.

Oylarımız azaldı

“Ben bu listeyi yaparken partimizi kucaklayacak, guruplaşmamış şimdiye kader partinin çeşitli kademelerinde çalışmış geçmiş dönemlerde benim yönetimimde çalışmış ve yeni kazanım adına yeni arkadaşlardan oluşmaktadır” diyen Ercan”Bu arkadaşların içersinde üç avukat, iki mühendis, iki veteriner hekim, iş adamları, işçilerimiz, köylülerimiz ve ilçelerimiz dikkate alınarak ilçelerden arkadaşlarımız var. Bütün partililerimizi kucaklayacak şekilde önümüzdeki yerel seçimlerde başarılı olmak istiyoruz. Hepimiz hazırız çalışmalara iki gün önceden başladık, görev paylaşımımızı yaptık. Afyonda şimdiye kadar yakalayamadığımızı başarıyı ben bu sefer başaracağımıza inanıyorum. Bildiğiniz gibi geçmişte  üç dönem İl Başkanlığım var. İl Başkanlıklarım zamanında üç vekil benim zamanımda meclise gitmiştir.Sayın Toptaş, Sayın Ünlütepe ve Sayın Köksal iki defa olmak üzere. Biz oylarımızı 73 bin düzeyine çıkardık. Sonradan tabii buradaki yönetimleri de suçlamak istemiyorum fakat maalesef oylarımız azaldı” diye ifade etti.

Herkesi şaşırtacağız

Başkan Ercan;”Nerede bir olumsuzluk varsa CHP haber oluyor. CHP de parti içi demokrasi mutlaka çalışır. Her kez fikrini özgürce söyleyebilir. Nitekim bizden önceki yönetim Genel Başkanla ters düştükleri için istifa ettiklerini söylemişlerdir. Biz buna saygı duyuyoruz. Ben hiçbir zaman şunun bunun adamı olmadım olmamda. Genel seçimlerde yakalanan başarını üstünde bir başarı yakalamak için çalışacağım. Arkadaşlarıma güveniyorum. İlçelerimizde henüz toplantı yapmadık. En iyi adayları çıkaracağız. Seçimlerde sürpriz adaylarımız olacak. Çok şaşırtacağız. En iyi adayları çıkaracağız. Daha çok Belde ve İlçeyi alacağız. Bunun müjdesini şimdiden verebilirim” dedi.

Ben eski İl başkanlarıma teklif ettim

Basın Mensuplarının soruları yanıtlayan Nevzat Ercan bir gazetecinin CHP de guruplaşmaya yer yok dediniz. Buradaki arkadaşlarınız bunun dışında mıdır diye sorması üzerine :” Gruplaşma dedim ama arkadaşların hepsi CHP li. Bazı arkadaşlar önceki yönetimde görev aldılar. Bu arkadaşlarda şimdiki yönetimde görev aldılar. Yönetim kurulunda yeni arkadaşlara görev verdim. Bu arkadaşlarımız çevrelerinde sevilen sayılan ve daha kucaklayıcı insanlar. Parti içi demokrasi olduğu zaman her şey güllük gülistanlık olmuyor. Ben eski İl başkanlarıma teklif ettim. Yönetimde görmek istediğiniz kimse var mı diye, arkadaşlar sağ ol biz sana güveniyoruz dediler. Kimseyle çatışma içersinde olmayacak arkadaşları görevlendirdim” diye belirtti.

Ben üç dönem seçilerek geldim

Bir basın mensubu ise ;” Genel merkez neden hep aynı kişileri görevlendi yor. Yeni kişileri görevlendirmiyor. Genel merkez Afyonkarahisar’ı tanımıyor mu” sorusuna Başkan Ercan; “Ben öncelikle şu algıyı kırmak istiyorum.Ben 2002 yılında yönetime seçimle geldim.O zamanki İl Başkanı Atamer Büyükbudak’tan daha fazla oy aldım.Ben sanki atama ile gelmişim gibi bir intiba var.Böyle bir durum yok.Ben üç dönem seçilerek geldim.Ben yeni yüzler gelsin diye fazla hırslı olmadım.Delege bazında çok çalışmadım.Bu günkü aşama farklı. Yerel seçimlere çok az bir süre kalmış. Kongre yapacak zaman yok. Birde her kongre ufak tefek kırgınlıklar getirir. Ben mütevazi bir insanım” dedi.

Kongre yapacak zamanımız yok

“Bazı partilileriniz sizin kongreye gitmemenizi tüzük ihlali olarak değerlendiriyor bu konuda ne söylersiniz” sorusuna Ercan;” Tüzük ihlali yok çünkü bizim atamamız 8.10 2018 tarihinde olmuştur. Tüzükte 24 madde açıkça belirtmektedir. Seçimlere altı aydan az bir süre kaldığı zaman yerine atama yapılır. Kongre seçim yapılmaz diye. Biz iç hesaplaşmalar yerine seçimlere hazırlanacağız. Kongre ile uğraşacak zamanımız yok bizim. Seçimlerden sonra kongreye gidilecek. Normal kongre tarihimiz yaklaşıyor.Bizim yedi sekiz aylık bir görev süremiz var.

Genç arkadaşlar göreve gelmeli

Kongrede aday olacakmısınız sorusuna Başkan Ercan ;” Ben öyle bir şey söylemiyorum.Zaten ben genç arkadaşların göreve gelmesi gerektiğini düşünüyorum.Partiyi gençleştirmekte yarar var.Mevcut kişilerle devam etmenin bir anlamı yok.

İttifak yapabiliriz

Afyonda bir ittifak içerisine girermisiniz diye soran basın mensubuna Ercan;” Tabiî ki girebiliriz.Makul bir adayımız ile diğer partilerle de görüşerek her türlü ittifaka açığız.Kendi adaylarımız başta olmak üzere.Diğer partilerin desteğini almaya çalışacağız.” Diye ifade etti.

Başka bir aday etrafında toplanmazmısınız soruru üzere Ercan : “ Olmazsa olmaz diye bir şey yok.Çok iyi bir aday olur, ortak bir aday olur diğer partilerle anlaşılır tabii ki olabilir”dedi.