Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya CHP Grup Başkan Vekilleri ve bazı CHP yöneticilerinin konuşmaları hakkında bazı açıklamalarda bulundu. 

Milletimiz İlk Demokratik Seçimde CHP’ye Tarihin En Büyük Dersini Verdi

CHP Grup Başkan Vekilleri ve bazı CHP yöneticilerinin konuşmaları hakkında açıklamalar yapan Milletvekili Özkaya“İçinde herkesimin olduğu 1’inci Meclis, İstiklal Savaşını kazanarak Türkiye Devletini ve Cumhuriyetini kurmuştur. Devletin kurucusu ve savaşın komutanı da Mustafa Kemal Paşa’dır.

Ancak daha sonra güçlü iradeli 1’inci Meclis, Lozan tartışmaları ile başlayan süreç sonunda seçim kararı alarak kapanmış, Temmuz 1923’de 2’nci Grup Üyeleri ve Bağımsızların olmadığı intihap edilenlerin seçildiği bir Meclis olarak 2’nci Meclis yeniden oluşmuştur. 1946 yılında yapılan gizli oy/açık tasnife kadar bir seçim yapılmamış, 1950’de yapılan ilk demokratik seçimde Millet CHP’ye tarihin en büyük dersini vermiştir.” Dedi.

CHP Tarihi Boyunca Hiçbir Seçim Kazanmadı

Açıklamalarına devam eden Milletvekili “ CHP tarihi boyunca hiçbir seçim kazanmamış, iktidarda olduğu zamanda hepdespotik bir anlayışı benimsemiştir. Milletimizin bu döneme dair çok özlü sözleri vardır; “geldi İsmet, kesildi kısmet” gibi. 

Milletin bütün kutsal değerlerine, dinine, camisine,başörtüsüne düşman olan bu anlayış laikliği dinsizlik gibi anlamış ve herkesin de öyle anlaması için bağnazca baskı yapmıştır. Bu durumu kabul etmeyeni aşağılayıp darbe ve hapisle tehdit etmiştir. Bu durumun en büyük örneği dünyanın en kibar Başbakanına “Sizi ben bile kurtaramam” denildikten sonra rahmetli Adnan Menderesin idam edilmesidir. Çünkü bunlarda komitacılık geleneği vardır.

Cumhurbaşkanımızı Tehdit Etmek Kimsenin Haddi Değildir

Artık Millet iradesine sahiptir ve bunların hepsi tarihte kalmıştır. Cumhuriyet de Devlet de kimsenin tekelinde değil, “Milletin” dir.  Cumhuriyetin Başkanı da, bu milletin“oyu”gibi “namusudur”. Onu tehdit etmek hiçbir kimsenin haddi değildir. Bunu düşünen ve kalkışan 15 Temmuz’da olduğu gibi sonucuna katlanır.” Dedi.