Chp nin köyleri üzerinden siyasi şov yapmasına asla müsaade etmeyeceklerini, gerçekleri açıklayacaklarını ifade eden Ak Parti Bolvadin İlçe Başkanı Ömer Dayı yaptığı açıklamada:

“Cumhuriyet Halk Partisinin kronik hastalığı olan istismara dayalı ,çapsız, içi de altı da boş siyaset tarzı ülkemizin en büyük handikabıdır. Bu tarzın örneklerine ,yansımalarına ilimizde de ilçemizde de rastlıyoruz .Gerçekleri çarpıtarak istismar siyasetinin bir örneğini daha gösteren CHP yi kınıyoruz .

       

 Yıllardan bu yana ,Derekarabağ ve Ortakarabağ köylerimiz ile birlikte Yeni Karabağ, Taşköprü, Çukurcak, Karapınar ve Üçkuyu köyününde bulunduğu köylerle birlikte grup oluşturularak ,Taşköprü mevkiinden su ihtiyaçları karşılanıyordu. Mesafenin uzun olmasından dolayı maliyetler nedeni ile her iki köyün talepleri üzerine Derekarabağ çevresinde 2006-2011 yılları arasında devletimiz tarafında 10 farklı noktada sondaj çalışması yapılmıştır. Yapılan bu sondajlar neticesinde yeterli suya ulaşılmış fakat tahlilleri sağlıklı ve kullanılabilir çıkmamıştır.

2017 Yılında Derekarabağ Köyümüzün yakınarında yapılan başka bir sondaj sonucu uygun nitelikte içme suyuna rastlanmıştır.İl genel meclisi bütcesinden 500 bin Tl ye yakın ödenek temin edilerek sondajın akabinde su deposu,terfi hattı ve enerji hattı yapımı gerçekleştirilmiştir .Her iki köyümüzede o tarihten bu yana düzenli olarak su ihtiyaçları karşılanmaktaydı.Kısa süre önce Derekarabağ daki her iki köye su sağlayan kuyunun çökmesi neticesinde, su sağlamak amacı ile aynı bölgede tekrar sondaj çalışması yapıldı.İl özel idaresi tarafından gerekli işlemler yapıldı .



Ortakarabağ köy muhtarlığı bu hattan köylerine su temin edilmesini istemedi ve kendi köylerine yakın sulamada kullanılan kuyulardan ihtiyaçlarının karşılanmasını talep etti.Lakin daha önce kaymakamlık ve özel idare tarafında yapılan su analizlerinin içmeye elverişli olmadığı kendilerine defalarca iletilmesine rağmen tekrar tahlil yapılması isteğinde bulundular .Yapılan yeni tahlil de de Ortakarabağ çevresindeki kuyulardaki suların içmek için sağlıklı olmadığı anlaşıldı.

Bunun üzerine ,Derekarabağ daki yeni yapılan sondaj neticesi elde edilen su kaynağından bugün itibarı ile Ortakarabağ köyümüze su temin edildi ve sorun giderildi .

Ayrıca bu köylerimize ve diğer köylerimize yapımı kısa süre sonra tamamlanacak olan ve devasa bir yatırım olan Çay barajından İlçemize gelen hattan yeni bir su hattı daha çekilecektir.

Akparti olarak CHP nin bu durumu istismar etmesine ve köylerimiz üzerinden şov yapmasına asla müsade etmeyeceğiz .

 Ayrıca sorunun çözülmesi noktasında takip eden ve sonuçlandıran Ak Parti İl genel meclisi üyelerimiz Abdülkadir Emrullahoğlu ve Carullah Kolay a teşekkür ediyorum.”dedi