CHP’li Belediye Başkanları  Basın Yayın Derneği yönetim kurulu üyeleriyle biraraya geldi. “CHP’li Belediyeciliği halkımızı tanıtacağız”

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı


CHP’li Belediye Başkanları  Basın Yayın Derneği yönetim kurulu üyeleriyle biraraya geldi.
“CHP’li Belediyeciliği halkımızı tanıtacağız”

CHP’li Belediye Başkanları Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği yönetim kurulu üyeleriyle biraraya geldi. İzledikleri yerel politikalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanları Afyonkarahisar Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe ve beldelerde CHP’li Belediyecilikle halkı tanıştırma hedefinde olduklarını bildirdiler.

Afyonkarahisar’ın Cumhuriyet Halk Partili (CHP) ilçe ve belde Belediye Başkanları; İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız ve Yeşilçiftlik Belediye Başkanı M. Ali Sakal, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni ziyaret etti.

İHSANİYE BELEDİYESİ İYİ DURUMDA
Ziyarette ilk sözü alan İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen, yürüttüğü belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İhsaniye Belediyesi’nin eski bir Belediye olmasına rağmen sisteminin çok bozuk olduğundan söz eden Türkmen, “Biz göreve geldikten sonra bilgisayar sistemleri çökmüş durumdaydı. Biz herşeyi dip koçanlarla bulduk. Arşivleri açtık ilk 6 ayı biz böyle geçirdik. Tüm sicilleri yeniden düzenledik. Şu an için pek bir sıkıntımız yok çok şükür, Belediye olarak iyi durumdayız.” dedi.

SOSYAL PROJE OLARAK EVDE MASKE DİKİLDİ
Başkanlık makamından daha çok dışarıda vatandaşla zaman geçirdiğini mesaiye sabah 7.00’de başladığını dile getiren Türkmen, “Sürekli vatandaşla iç içeyim. Ben mizaç olarak çok protokolcü ve resmi bir kişi değilimdir. Tabii bunun da faydalarını görüyoruz. İyi gidiyoruz. İnşallah daha iyi olacak. Memleketin ve dünyanın durumu bellidir. Bunu siyaseten söylemiyorum pandemi döneminde ilk başlarda devlet bir maske veremezken biz bunu sosyal proje haline getirdik. Sosyal proje olarak evde maske dikimi yaptırdım. Küçük bir değirmenimiz var. Siyez buğdayımız var. Meşhur buğdaydan göce çorbası yapıyor, hediyeler götürüyoruz.” şeklinde konuştu.

İHSANİYE’DE KADIN KÜLTÜR EVİNİ BELEDİYE YAPACAK
“Kadınlarımız hep çiftçidir. Bir çiftinin 9 aydan daha fazla zamanı tarlada geçmektedir. Pandemi başlamadan önce kış döneminde hanımlarımıza geziler düzenliyorduk.” diyen Türkmen şöyle konuştu: “ İnşallah virüse karşı aşı ile pandemi süreci açıldıktan sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şimdi de sırada Kadın Evi Projemiz vardı. Valilik bunu Yaylabağı’na aldı. Orada bir siyaset mi oldu nasıl oldu onu bilmiyorum. Onların yapmadığı işi biz yapacağız.”

SİYASİ ROZETLER HİÇ KULLANILMADI
Yeşilçiftlik Belediye Başkanı M. Ali Sakal, beldesinin 2 bin 100 nüfuslu bir yer olduğunu, beldenin su sorunu olduğunu kaydetti. Belediye yönetimini teslim aldığında seçimden hemen önce açılan hibe amaçlı olduğu söylenilen içme suyu tesisi bulunduğunu aktaran Sakal şunları söyledi: “Eski para ile 4 trilyon lira 200 milyar maliyetli tesis çalışmadı. Çıkan borcu 3 aydır ödüyoruz. Çalışmama sebebi; Otomasyon, yalıtım, arıtma ve aktarma birimlerine bağlıdır. Çıkardıkları kuyu ölüydü. Isparta’ya gittik. Önceki Bölge Müdürü ile anlaşmıştık, yeni müdür ile de anlaştık. Bir yıl çok uğraş verdim. Ben bürokrasiden geliyorum. 34 yıl Ankara’da üst düzey yöneticilik yaptım. Su sorunumuz vardı, çözdük. Geçen hafta su kuyusunu yenilettik. Entegresini sağlayacağız. Pandemi döneminde biz gerçekten zorluk, gerçekten sıkıntı çektik. Bütçemiz dar, beldelerimizde yaşayan nüfusun yüzde 60’tan fazlası emeklidir. 65 yaş üzeri vatandaşa evlerinde büyük hizmet verdik. Ama bunu hiç kimseyi kırıp dökmeden yaptık. Ben ve arkadaşlarım 2 yıla yaklaşan görev süremizde siyasi rozetimizi hiç kullanmadık.”

DEREÇİNE’DE PANDEMİ ÖNCESİ BÜYÜKLER İHMAL EDİLMEDİ
Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, pandemi sürecinde ihtiyaç sahiplerine, yaşlılara ve hastalara sıcak yemek servis ettiklerini, evlerini temizlediklerini ancak bu görüntüleri sosyal medyada ya da başka bir alanda paylaşmadıklarını dile getirdi. Yıldız, “Göreve geldiğimizde tüm büyüklerime anne ve babama bakar gibi bakacağım dedim. Yalnız yaşayan büyüklerimize pandemiden önce bir ekmek her gün hafta sonu da dâhil resmi tatillerde dâhil birer ekmek götürdük. İhsaniye Belediye Başkanımız Tunay Türkmen de pek çok eve yemek yapıp götürdü. Ama biz bunları paylaşmadık. Bu büyüklerimizi her gün ziyaret ettik. Kadınlarımızın üretimini teşvik etmek adına tam anlamıyla bir kadın kooperatifi kurduk. Bu kooperatifimiz vasıtasıyla kadınlarımızın ürettikleri organik tarım ürünlerinin büyük şehirlerde satışını sağlıyoruz. Çok da destek görüyoruz. Tarımla iştigal eden bölgenin insanları olarak meyve ağaçlarının yenilenmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Üreticilerimizin ücretsiz bir şekilde meyve fidanına kavuşmasını sağlıyoruz. İnşallah il merkezi başta olmak üzere tüm beldelerde CHP’li Belediyecilikle halkımızı tanıştırmak istiyoruz” dedi.

BASIN ŞEHRİN İYİLİK VE GÜZELLİKLERLE ANILMASINI İSTİYOR
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, CHP’li Belediye Başkanlarını dernekte görmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Küçükkurt, “Afyonkarahisar’ın her alanda kadınlarla ilgili alanda da, siyasette de, hizmette de hep iyiliklerle güzelliklerle anılmasından taraftarız. Afyonkarahisar basını hem kurumlarıyla hem bireysel manada basın mensupları olarak bunun için çaba gösteren insanlar ve kurumlardan oluşmaktadır. Bundan sonra da sizlerin yapacağı her olumlu hizmette ve güzel adımda sizlerin yanınızda olduğumuzu belirtmek isteriz. İnşallah bu ziyaret bundan sonraki ilişkilerimizin ve diyaloglarımızın güçlenmesine vesile olacaktır.” dedi.

Ziyarette Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Canser Kuzu, İsmail akar, Ömer Elçi, Mehmet Abdioğulları ve basın mensupları da hazır bulundu.