nbsp;rnrnAFYONKARAHİSAR (AA) - CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP'nin sivil toplum örgütleri ile son dönemde ciddi bir dayanışma içerisinde olduğunu söyledi.rnCHP Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

nbsp; AFYONKARAHİSAR (AA) – CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP’nin sivil toplum örgütleri ile son dönemde ciddi bir dayanışma içerisinde olduğunu söyledi.
CHP Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi Toplantısı, Ticaret Borsası toplantı salonunda CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün başkanlığında yapıldı.
Toptaş, toplantıdaki konuşmasında, sivil toplum örgütleri ile bundan sonra ilişkileri daha da sıklaştırmanın çok yararlı olacağını ifade ederek, Danışma Meclisi toplantısında sivil toplum örgütlerine de söz verilmiş olmasının çok yararlı olduğunu kaydetti.
Türkiye’yi boğan sorunların hep birlikte yaşanıldığını bildiren Toptaş, ”Çiftçiler artık kendileri açısından dönemin yaşanmaz hale geldiğini görmektedir. Köylerde nüfus hızla azalmakta, kendilerini kentlere atmaktadır. Köylü, kendisini kentlere atmasına rağmen kendi yaşamlarını sürdürecek koşulları bulamamaktadır. Üretim olmadığından işsizlik yoğun şekilde hissedilmekte, binlerce genç hala babasından, varsa, harçlık alarak yaşamını sürdürmektedir” dedi.
Enflasyon yükselmediği gibi rakamlarla halkın kafasının bulandırıldığını savunan Toptaş, şöyle devam etti:
”Enflasyon rakamlarını izliyoruz, ‘yok erken açıklandı geç açıklandı’ gibi sözlerle gazete manşetleri ile sanki orta yerde bir alışveriş, bir para dönüşü varmış da bu kazanç nedeniyle ekonomide iyileştirme oluyormuş, enflasyon düşüyormuş gibi insanlara sanal alemde pembe tablolar gösterilmeye çalışılsa da herkes kendi yaşadığını kendi içinde hissetmekte. Bu artık bugüne kadar Tayyip Erdoğan’ın topluma pembe hayaller göstererek kendisinin son dönemini gösteriyor.”

Irak merkezi hükümet ile neredeyse savaş haline gelindiğini öne süren Toptaş, ”Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı taşıyan Türkiye’ye ait uçağa izin verilmediği için hem Türkiye küçük düşürüldü hem de Türkiye’ye ‘bu yolda devam ederseniz sizi kendimize düşman ederiz’ dediler” diye konuştu.
Toptaş, CHP’nin bütün bunların bilincinde olduğunu belirterek, ülkenin bölünmemesi için CHP’nin bir sigorta olduğunu, bu sigortanın da güçlenmesi gerektiğini öne sürerek, ”CHP, sivil toplum örgütleri ile son dönemde ciddi bir dayanışma içerisinde” ifadelerini kullandı.
Sivil toplum örgütlerinin temsilci ve şube başkanlarının da katıldığı toplantıda sorunlar tartışıldı. Muhabir: Ali Kemal Akan – Serdar Yılmaz
Yayıncı: Mürsel Çetin