CHP İl Başkanlığı’na seçilen Yalçın Görgöz, CHP’nin içinde bir kavganın olmadığını belirterek, bu olayları geçmişten bu yana bazı yandaş medyanın abartarak gün yüzüne getirdiğini savundu. CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’na seçilen Yalçın Görgöz, mazbatasını alarak parti binasında il yönetimi ile birlikte basın toplantısı yaptı.
İl kongresinde üç adayın yarıştığını ve görevin partililer tarafından kendisine verildiğini dile getiren Yalçın Görgöz, kendisi ile birlikte görece seçilen arkadaşlarının partinin emekçileri olduğunu belirtti. Daha önceki il Başkanı Nevzat Ercan’ın seyahate çıkması nedeniyle bu törene katılamadığını bildiren Görgöz, bu yarışı CHP’nin kazandığını belirterek, kendisine destek verenlere teşekkür etti.
Görgöz, cumhuriyeti kuran bir partinin il başkanı olmanın Afyonkarahisar’da başta partinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunu temsil etmek, Kemal Kılıçdaroğlu’nu Afyonkarahisar’da temsil etmek anlamına geldiğini ifade etti. Yapacakları çok önemli işlerin olduğunu dile getiren Görgöz, “Bütün demokratik kitle örgütleri ile birlikte adım adım ilimizdeki bütün yapılanmaları çalışmaları takip edeceğiz. Partimizin yönetiminde görev alan 40 kişi ile birlikte çalışacağız. Bütün arkadaşlarımın sorumlulukları olacak. Başta merkez ilçe olmak üzere bir bütün halinde çalışacağız. Ayrım olmayacak. Biz hepimiz biriz, bunu önümüzdeki çalışmalarda da göstereceğiz. Önümüzde yerel seçimler var, 1.5 yıl gibi bir süre söz konusu. Yerel seçimlere şimdiden çalışmaya başlıyoruz” dedi.
CHP’nin içerisinde normalde hiç kavganın olmadığını savunan Görgöz, şöyle konuştu:
“Geçmişten bu yana bazı yandaş medya abartarak gün yüzüne getirmektedir. CHP’liler hepsi birbirine bağlı, saygılı, partisine sahip çıkan insanlardır. Ne yaptıklarını, sorumluluklarını iyi bilirler. Basınımızın sağduyusuna ihtiyacımız var, her zaman sizleri yanımızda görmek istiyoruz.”
Görgöz’ün konuşmasının ardından, partiler hayırlı olsun dileklerini sundu.