CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, partisinin kongre takviminin başladığını şuan için kendisinin il başkanlığına aday olmayı düşünmediğini belirterek, “Bu vesile ile örgütlerimizin yeniden seçilmelerini istiyoruz. Ama başarısız olan İlçe ve Belde Başkanlarımızın yerini daha genç yeni kadrolara vermesini istiyorum. Partimizden ihraç edilenler kongre sürecinde tekrar aday olamayacaklar” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

 

CHP teşkilatlarının olağan seçimli genel kurul toplantıları hakkında bilgi veren Ercan, “Seçim maratonu yaşamamız nedeniyle kongrelerimiz ertelenmişti. Bu basın toplantımızda özellikle kongrelerimizle ilgili bilgi vermek istiyorum. Bilindiği üzere seçimlere 6 aydan kısa zaman kalmasından dolay biz il yönetim kurulu olarak atanmıştık. 31 Mart tarihinde il kongremiz olacak şekilde 30 Eylül 2019 tarihinde bir kongre takvimi açıklandı. İlimizde de kongre takvimine uygun olarak süreç devam edecek. Kongrelerimizi sağlıklı ve huzurlu şekilde yapmayı planlıyoruz. İlçe seçimlerimiz yani kongrelerimiz 8 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri arasında olacak” dedi.

 

 İl kongresi için sürecin 27 Ocak 2020 Pazartesi tarihinde başlayıp 3 Şubat 2020’de sona ereceğini dile getiren Ercan, “İl kongrelerinin son bitiş tarihi 2 Mart 2020 olacaktır. Biz kongrelerimizi önemsiyoruz. Bilindiği üzere CHP’ye ‘kongre partisi’ derler. Ama bu bizim için parti içi demokrasinin olmazsa olmasıdır. Kadrolar yenilenecek yeni arkadaşlarımız gelecekler. Biz genel seçime gidişin uzun sürmeyeceğini biliyoruz. Muhtemelen erken bir genel seçim olacak. Ona da hazırlıklı olmak zorundayız” dedi.

 

CHP olarak yönetimleri yenilemek zorunda olduklarının altını çizen Ercan, “Bu vesile ile örgütlerimizin yeniden seçilmelerini istiyoruz. Ama başarısız olan İlçe ve Belde Başkanlarımızın yerini daha genç yeni kadrolara vermesini istiyorum. Çünkü CHP iktidarı yakın. İki kere iki dörttür. İlk etapta ilk erken genel seçimde CHP iktidar olacaktır. Yönetici kadrolarımızın daha güçlü olması lazımdır. Partimize daha iyi hizmet verecek bir kadro yapılanmasına ihtiyacımız var. Bu nedenlerle biz kongrelerimizi önemsiyoruz. Şimdiden il ve ilçe başkanlıklarına, yönetim kurullarına aday olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Tabii ki örgütlerimiz içerisinde çekişmelerde olacaktır. Seçimler heyecanlı geçecek ben bunu biliyorum. Ama aklın yolu birdir. Bir veya iki Başkan adayının seçime girmesini istiyoruz. Çünkü bölünme yaşanmamalı diye düşünüyoruz. Birleşme ve bütünleşme ile kırgınlıklar olmasın diyoruz” dedi.

 

CHP teşkilatları için kongre sürecinin 30 Eylül 2019 tarihi itibariyle başladığını dile getiren Ercan şu ifadeleri kullandı:

“Sandıklar, üye yazılımları, itirazlar şeklinde süreç ilerleyecek. Biz bu takvime uyacağız. Şimdilik İl Başkanlığına aday olma düşüncem yok. Ama görev verilirse ben görev adamıyım değerlendiririm. O görevi yerine getiririm. Yönetimden, arkadaşlarımdan memnunum. Eğer bu işi bizden daha iyi yapacak arkadaşlar varsa onların önünü açmaya hazırım. Ama onu görmem lazımdır. Onu görmezsem de partiyi sahipsiz bırakmam. Net bir karar açıklamak için henüz çok erken. Adayları önce görmek istiyorum. Geçmişte partimizde iyi sicili olan ve olmayanlar var. Partiyi sağlam ellere bırakmak istiyorum. CHP olmazsa olmaz diyoruz. CHP’ye iyilik yapacak iyi çalışacak arkadaşları görürsem beraber el ele çıkarız görevi devir ederim. Yönetim kurulumda da bu işi yapabilecek çok değerli arkadaşlarım var. Ama görev bana düşerse görevden de kaçmam onu da söylemek isterim. Partimizden ihraç edilenler kongre sürecinde tekrar aday olamayacaklar. Hakikaten parti suçu işleyerek partinin zararına faaliyetlerde bulunmuşlardır. Dolayısıyla onlar adayda olamazlar görevden alınanların zaten adaylık hakkı da yok. Bende arkadaşlarımla önceki günkü toplantımızda durumu değerlendirdim. Eskiye bir bakıp aday olan arkadaşlarımız İlçe Başkanları ne yapmışlar. Her seçimde zayıf not alıp çalışmayan, orada örgütlenip naylon üyesini oluşturup her seçimde seçilenler var. Biz bunların önünü kesmeye çalışacağız. Daha yeni adaylara yönelmek zorundayız. Biz toplumun her kesimini kucaklayan bir partiyiz. Kişilere bağlı bir parti değiliz. Bunların önünü açmak için ben İl Başkanı olarak elimden geleni yapacağım. Gerekirse çekilmelerini sağlayacağım. Aynı kişilerin hep aday olup 10 veya 20 senedir hatta düşürerek ‘Küçük olsun benim olsun’ şeklinde çalışan İlçe Başkanlarını şimdiden uyarıyorum. Hiç aday olmasınlar varsa yeniler gençlerin önünü açsınlar.”