2023'te yapılması planlanan ancak erken seçim tartışmalarının da zaman zaman gündeme gelmesiyle birlikte Afyonkarahisar CHP'de listeye girme mücadelesi de hız kazanacak. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen ve Afyon'daki ve Meclis'teki çalışmalarıyla öne çıkan Milletvekili Burcu Köksal'ın Afyonkarahisar'da liste başı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

CHP'DE HEDEF 2. MİLLETVEKİLİ
Afyonkarahisar'da her dönem 1 milletvekili çıkaran CHP'de buu defa hedef en az 2 milletvekili çıkarmak. Hem yerelde, hem de Genel Merkezde bu hedef dillendiriliyor ve buna yönelik çalışmalar yapılıyor.

KÖKSAL'DAN SONRA LİSTE NASIL OLACAK?..
"CHP, Afyonkarahisar'da bölgelerin dikkate alınarak yapıldığı doğru bir liste ile 2. vekilliği de alabilir" görüşü partide hakim. Bundan dolayı gözler Milletvekili Burcu Köksal'dan sonraki 2. ve hatta 3. sıra adaylarda.

DİNAR-SANDIKLI MI?..
EMİRDAĞ MI?
İHSANİYE-SİNANPAŞA MI?
CHP'de İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün listeye girmek için çaba göstereceği biliniyor. Ancak, Görgöz'ün en büyük handikapı bölge gözetilmesi duruumu. Eğer, partide bölge gözetilirse ve dikkate alınırsa Sandıklı-Dinar, ya da Emirdağ bölgesinden bir isim 2. sıaraya geçebilir. Hatta İhsaniye-Sinanpaşa bölgesinden bir isim de listeye alınarak kırsaldan daha fazla oy almak hedeflenebilir.

BURCU KÖKSAL ETKİN ROL OYNAYACAK!..
CHP de liste oluşturulurken şu bir gerçek ki, en büyükbelirleyici Milletvekili Burcu Köksal olacak. Yani Burcu Köksal, listede kendinden sonraki isimleri de belirlemede önemli rol üstlenecek.