Çaykur büyük fiyat artışını duyurdu! Çaya arka arkaya zam ilki bugün 15 gün sonra da yenisi gelecek Çaykur büyük fiyat artışını duyurdu!

Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları

Çaykur büyük fiyat artışını duyurdu! Çaya arka arkaya zam ilki bugün 15 gün sonra da yenisi gelecek Çaykur büyük fiyat artışını duyurdu!

Çaya arka arkaya zam ilki bugün 15 gün sonra da yenisi gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki gün önce yaş çay alım fiyatlarını duyurdu. Erdoğan geçen sene 3 lira 87 kuruş olan yaş çay fiyatına 2 lira 83 kuruş zam yapılarak 6 lira 70 kuruştan alınacağını açıkladıktan sonra bugün Çaykur çay fiyatlarına ortalama yüzde 43.71 zam yaptı.

Bu sabah Çaykur, çaya ortalama yüzde 43.71 oranında zam yaptı ve yeni fiyat listelerini toptan satış yapan şirketlere gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize-Artvin Havalimanı Açılış Töreni’nde 2022 ürünü yaş çay alım fiyatının yüzde 76 artışla kiloda 6,70 lira ve kilogramda 30 kuruş destek prim desteği ile 7 liradan alınacağını açıkladı. TÜİK'in enflasyon sepetinde yüzde 0,5464 ağırlığa sahip olan çayın yapılan yüzde 43.7'lik zam ile manşet enflasyona 0.24 puanlık etkisi olacak.

HAZİRAN'DA DA YÜZDE 15 ZAM BEKLENİYOR
Yaş çaya yapılan zammın ardından gözler kuru çaya çevrilmişti. Sektör paydaşları, son yıllarda sürekli zarar açıklayan Çaykur'un Haziran ayında çaya yüzde 10-15 oranında bir zam daha yapabileceğini iddia ediyor.

ALİ EKBER YILDIRIM PAYLAŞTI
Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım sosyal medya hesabından Çaykur'un çaya yüzde 43,71 zam yaptığını duyurarak "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’ta 2022 ürünü yaş çay alım fiyatını yüzde 76 artışla kiloda 6,70 lira açıkladı. Kiloda 30 kuruşluk primle 7 lira olan fiyat çiftçinin cebine girmeden çaya zam yapılmış oldu" dedi.