Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Canser Kuzu basın açıklaması yaptı.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Canser Kuzu basın açıklaması yaptı;

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi olarak, çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemine destek verdiğimizi bildirmek istiyorum.

    Terör örgütünün elinden çocuklarının kurtarılması için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelerimize destek vermek için onların yanında  olacağız.

    100 yıl önce Diyarbakır'ı analarının dik duruşu nedeniyle düşmanın işgal edemediği Diyarbakır'ımıza gidip Annelerimize destek ve moral vereceğiz. 

    Biz birbirimizi hissetmek zorundayız, acılarımızla, hatalarımızla. Kent Konseyi Kadınlar Meclisi olarak bir araya geldik ve karar aldık. Bu kararımızı Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Kent Konseyi Başkanımız Şemseddin Yasan'a ilettik. Onlarda uygun gördüler ve desteklerini bildirdiler.

    Diyarbakır'daki anneler inşallah sağ salim evlatlarına kavuşurlar. Evladı anasından çalan vicdansızlar... Anaların ahında boğulasınız. 

    Yarın itibariyle Diyarbakır'da HDP binası önünde eylem yapan annelerimizin yanında olmak ve destek vermek için yola çıkacağız. Bizimle birlikte orada olmak isteyen Kadınlarımızı oraya götüreceğiz. Bu ilk gidişimiz belki kontenjanla sınırlı olabilir, ancak bu destek ziyaretimizin devamı gelecektir.

    Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşayan herkes... Bu ne Kürt, Türk, ne siyasi bir şey, bu teröre karşı verilen topyekun bir savaştır. Bu savaşta herkesi Diyarbakır'a davet ediyorum. Ben seve seve onların yanında olacağım. Anneler ilaçlarla duruyor. Bütün anneler acı çekiyor. Lütfen bu acıyı hepimiz dindirelim"



Afyonkarahisar Belediyesi

Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı

Canser Kuzu