Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 18 Mart Çanakkale Zaferi Dolayısıyla Yazılı Açıklamada bulundu.

Taytak; “105. yıldönümüne şahitlik ettiğimiz Çanakkale zaferi, tarihi şan ve şerefle dolu büyük türk Milleti’nin, vatan sevgisinin şahadetle imtihan olduğu, tarihte eşine rastlanmayan çok büyük bir destanıdır.

Yaklaşık 850 yıl süren fetihler ile 3 kıta 7 denizde hükümran olan atalarımızın yıllar süren bir çekilmenin ardından, Anadolu’yu savunma ve vatan ilan etme savaşıdır.

Malazgirt’le başlayan, İstanbul’un fethi ile perçinlenen, Anadolu’yu vatan kılma mücadelemizin 7 düvele, emperyalizme, Türk düşmanlarına, haçlı torunlarına bir tokat gibi mührümüzü vurduğumuz tarihimizin en önemli zaferlerinden birisidir.

Düşmanlarımızın hiçbir zaman unutamadığı ve intikamını almak için her daim plan yaptığı bir zaferdir Çanakkale…

Çanakkale yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyetiyle oynanmak istenen büyük Türk Milleti’nin topyekûn ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş anıtıdır.

Mermilerin havada birbiriyle çarpıştığı bir ortamda bedrin aslanları kadar şanlı Türk askerinin siperden çıktıktan 2 saniye sonra şehit olacağını bile bile Allah Allah nidalarıyla gözünü kırpmadan ölüme koştuğu er meydanıdır Çanakkale…

Gidenin dönmediği, dönenin unutmadığı Türk tarihinin şeref abidesidir Çanakkale…

Bu savaşın öyle derin tesirleri vardır ki, geride on binlerce yetim,gözü yaşlı eşler,yüreği yanan analar bırakmış ancak son kale teslim edilmemiştir.

Bu vesileyle kutlu vatan topraklarında huzur içinde yatan ve bizim varlık sebebimiz olarak kendini feda eden kahraman ecdadımızın aziz hatıralarını ve Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hürmet ve minnetle yâd ediyorum.

Ruhları şad olsun…

Ey şehit oğlu şehit.

İsteme benden makber,

Sana aguşunu açmış duruyor peygamber…”dedi.