Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Kocacan, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Kocacan, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Kocacan, Çanakkale Zaferi'nin sonuçları itibariyle dünya tarihinin akışını ve Türk milletinin kaderini değiştirdiğini söyledi.

Başkan Kocacan mesajında; “Çanakkale Türk Milletinin küllerinden yeniden doğduğu bir destandır. Çanakkale destanı, bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanıdır. Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumlarının atıldığı ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması adına önemli bir mesafe kat edildiği Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. 'Ya istiklal ya ölüm' diyen bir millet sadece tarihe altın harflerle yazılan bir zafer elde etmekle kalmamış bu zaferle birlikte geleceğini de kazanmıştır. Çanakkale Zaferi, Türk Milleti'nin tarihin hiçbir aşamasında bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini bütün dünyaya göstermiş ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atmıştır. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, komutanından erine kadar bu mücadeleye iştirak eden bütün kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anar, büyük Türk Milletinin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu anlamlı günlerini kutlarız. Ruhları şad, mekânları cennet olsun’’ dedi.