AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 105.Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 105.Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Özkaya mesajında, “Tüm olumsuz koşullara rağmen kazanılan Çanakkale Zaferi, İstiklal Harbimizi de zafere ulaştıracak mücadeleci ruhun güçlenmesine vesile olmuştur” dedi.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 105.Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Tarihe altın harflerle yazılan bu kahramanlık destanı Türk tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Çanakkale, vatanımıza, hürriyetimize, bizi biz kılan mukaddes değerlere bağlılığımızın timsalidir.Bizi tek bir millet yapan, bizi ortak bir kader ve ortak bir ideal çerçevesinde birleştiren, bütünleştiren Çanakkale ruhunu iyi anlamak gerekir” dedi.

“Bu ülkenin Mehmetçiği nasıl tarihe sığmayacak kadar büyükse bu ülkenin tarihi de o kadar temiz, aziz ve şanlıdır” diyen Özkaya mesajında şu ifadelere yer verdi; “1915'de, onun öncesinde ve sonrasında bu milleti yok etmek, tarih sahnesinden silmek için her türlü saldırı sahneye konulurken, bu aziz millet yokluk içinde,ayağında çarık yokken, kursağından bir kaşık sıcak çorba geçmezken, büyük bir inanç ve imanla düşmanı işgal etmeye niyetlendiği topraklarda yok etmiştir.Vatanın, milletin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmeyi göze alan yüzbinlerce kahraman, göz kamaştıran mücadeleleriyle 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe nakşetmişlerdir. Cumhuriyetimiz, Çanakkale gibi, Kurtuluş Savaşı gibi büyük mücadelelerin, büyük fedakârlıkların üzerine inşa edilmiştir. Tüm olumsuz koşullara rağmen kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimizi de zafere ulaştıracak mücadeleci ruhun güçlenmesine vesile olmuştur. "Bizlere düşen en büyük sorumluluk, kahraman ecdadımızın bizlere mirası bu vatana layıkıyla sahip çıkmak için, Çanakkale Savaşlarındaki ruhu, heyecanı, azmi, kararlılığı bugün de kalbimizde hissetmektir.Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."