Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Tarihin akışını değiştiren ecdadımızın yazdığı şanlı destanın adı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla anma töreni düzenlendi.

İlk Tören Garnizon Şehitliğinde

Garnizon Şehitliğinde yapılan törene Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Burcu Köksal, Mehmet Taytak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, askeri ve mülki erkân katıldı.

Kocatepe Mezarlığı içerisinde bulunan Garnizon Şehitliğinde gerçekleştirilen anma töreninde Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkan vekili Emre Öztürk tarafından Garnizon Şehitliğine çelenkler sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından askeri manga tarafından saygı atışı yapıldı. Törende Piyade Yüzbaşı Kadir Kelebek tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin önemini anlatan bir konuşma yapıldı.

Garnizon Şehitliğindeki tören, Vali Mustafa Tutulmaz’ın Şehitlik Özel Defterini imzalaması ve Şehitliğin gezilmesiyle devam etti. Şehit mezarlarını teker teker ziyaret ederek karanfil bırakan Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki protokol üyeleri Polis Şehitliğine de giderek Şehitlerimizin ruhuna Fatiha okudu. Vali Mustafa Tutulmaz evlatlarını, eşlerini ve yakınlarını mezarları başında ziyarete gelen şehit yakınlarının yanına giderek onlara sabırlar diledi.

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve yapılan dua ile tören sona erdi.

Gösteriler Büyük Beğeni Topladı

Bir sonraki anma programı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıldönümü dolayısıyla Kamil Miras Anadolu Lisesi’nde Şehit Kerim Üye konferans salonunda devam etti.

TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından Toki Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Kemal Çekiç’in açış konuşmasının akabinde İkmal Binbaşı Özgür Ceridhan Çanakkale Zaferi’nin askeri yönünü anlatan sunum yaptı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi alan Başkanlığı Alan Yönetimi ve Tanıtımı Grup Başkanlığının hazırlamış olduğu “Bir Duruştur Çanakkale” isimli kamu spotu gösterimi sonrası Garnizon Komutanlığınca hazırlanan Çanakkale Zaferi adlı sunum gerçekleştirildi. Toki Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Merve Senem Sağdiş “Çanakkale Şehitleri” adlı şiiri seslendirdi.

Program sonunda yer alan Hava Meydan Komutanlığınca hazırlanan Çanakkale Geçilmez adlı tiyatro gösterisi büyük beğeni toplarken izleyenlere duygusal ve gurur verici anlar yaşattı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Ziyaret Edildi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıldönümü dolayısıyla Vali Mustafa Tutulmaz ve il protokolü Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesini ziyaret etti.

Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki protokol üyeleri dernek başkan vekili Emre Öztürk, şehit aileleri ve gaziler tarafından karşılandı. Dernek Başkan Vekili Emre Öztürk derneğin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında Vali Tutulmaz ve protokol üyelerine bilgiler vermesiyle ziyaret sona erdi.