Mevlevi Camiinde tarihi gün… Camiler çocuklarla şenlendi, camiye giden çocuklar ödüllendirildi!..

Gözden kaçırmayın

Etem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecekEtem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecek

Mevlevi Camiinde tarihi gün…


Camiler çocuklarla şenlendi, camiye giden çocuklar ödüllendirildi!..

Afyonkarahisar’da Afyonkarahisar Necat Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün Server Yaşam Vakfı ile birlikte bu yıl 5.sini düzenlediği Haydi Çocuklar Camiye yarışmasının ödül töreni Sultan Divani Mevlevihanesi Türbe Camiinde yapıldı.

Haydi Çocuklar Camiye Yarışma projesi Afyonkarahisar’da yaklaşık 1300 kişilik katılım ile tamamlandı ve dereceye giren 520 yarışmacıya, camide namazdan sonra düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

Projenin ödül töreninde konuşan, Proje İl Koordinatörü Veysel Yıldırım şunları söyledi:

Zinde bir gençlik yetiştirmek için, yediden yetmişe tüm insanların olumlu kazanımlar edinmesi amacıyla Türkiye İzcilik Federasyonuna bağlı izcilik faaliyetlerinin yanı sıra her yıl Haydi Çocuklar Camiye sloganıyla çocuklarımızı 5 vakit namaz ile buluşturuyoruz.

Cami, aynı zamanda Allah’ın evidir. Yani burada aslında Rabbimizin misafiriyiz! Unutmayın! Allah’ın kapısı ve evi bize her zaman açıktır. Camide arkadaşlarımızla ve büyüklerimizle kıldığımız namazlar, Allah’ın makamında daha güzel bir namaz olur. Çünkü Allah, bize sosyalleşmeyi ve insancıl olmayı öğütlüyor.

Dünya hayatının bir sınav, bir hayır yarışı olduğuna, bu dünyada vereceğimiz son nefesten sonra başlayacak olan sonsuzluk âlemindeki yerimizin, bu yarışmanın sonucuna göre şekilleneceğine inanıyoruz. Haydi Çocuklar Camiye projesi ile de çocuklarımızı bu sınava hazırlamayı hedefliyoruz.”