CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Terör sonrası cami avlusunda toplanıyoruz da TBMM’de neden toplanmıyoruz. Eğer cami avlusunda toplanıyorsak işin sonucunda toplanıyoruz. Şehitlerimiz olduğu için toplanıyoruz. Oysa biz diyoruz ki şehitlerimiz olmadan, can kaybı olmadan bu sorunu çözelim; Meclis’te toplanalım” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar CHP il binasının yeni hizmet binasının açılışını yaptı. CHP il binasının açılış törenine Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Sekreter Bihyul Tamaylıgil, Parti Meclisi Üyeleri, Milletvekilleri, Antalya ve Afyonkarahisar il başkanları, Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve partililer katıldı.
Parti binasının açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Zafer’in 90. yılında Afyonkarahisar’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Afyonkarahisar’ın da kurtuluş yıldönümünü kutladı.
Kılıçdaroğlu, “Günümüzde gerçekten dedelerimiz ve babalarımızın verdiği mücadelenin hakkını biz yerine getirebiliyor muyuz? Onların bize bıraktığı bağımsız ve özgür Türkiye’yi daha ileriye taşımak için yeterince mücadele ediyor muyuz? Bu konuda sınıfta kaldığımızı açık yüreklilikle söyleyebilirim” dedi. “BU TOPRAKLARDA BİZİM MİLLETVEKİLİMİZİN GİREMEDİĞİ BİR ALAN OLABİLİR Mİ?”
Türkiye bir yandan terörle uğraşırken öbür taraftan bütün komşularıyla adeta düşman olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sıfır politikayla, sıfır sorunla işe başlayıp geldiğimiz noktaya bakın. Yunanistan ile zaten sorunumuz vardı. Güney Kıbrıs Rum kesimi ile sorunumuz var. Suriye ile sorunumuz çıktı. Irak ile sorunumuz var. İran ile sorunumuz Rusya’yla sorunumuz var. Neden? Mademki biz dünyada barış istiyoruz neden bu kadar geniş bir kitleyi karşımıza alıyoruz. Malatya Kürecik’e bir füze kalkanı kurdular. Konuş nedeni de şu İsrail’in güvenliğini sağlamak. Oraya Türkiye Cumhuriyeti’nin milletvekilleri giremiyor. Bu topraklarda bizim milletvekilimizin giremediği bir alan olabilir mi? Hatay’a milletvekili arkadaşlarımı gönderdim, gidin şu Hatay’a bakın, Hatay’da olan nedir? Hataylı’lar rahatsız, Hatay sokaklarındaki insanları Hataylı’lar tanımıyorlar. Kim bu insanlar nerden geldiler. Gitti milletvekilleri Hatay’a. Hataylı’larla konuştular. Ve bir kampa gitmek istediler hükümete sordular, dış işleri bakanlığına sordular o kampa CHP milletvekilleri giremediler. Kendi topraklarımızda milletin oylarıyla seçilen milletvekilleri eğer bu ülkede sınırları belirlenmiş bir alana giremiyorsa o toprak acaba Türkiye Cumhuriyeti toprağımı yoksa AK Parti’nin birilerine peşkeş çektiği bir toprak mıdır?” “BU ÜLKEYİ ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ KILACAĞIZ”
Afyonkarahisar’da Zafer Bayramı’nın kutlandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz için mücadele verdik. Şimdi geldiğimiz noktaya bakın Hatay’da bir kampa milletvekilleri giremiyor. Böyle asayiş olabilir mi. Terörün her gün şehit gönderdiği bir yapıyı içimize sindirebilir miyiz? Sıfır terörle teslim aldılar 2002’de geldiğimiz noktaya bakın. Şu an da Türkiye’de bir hükümet boşluğu var. Hükümet ülkeyi yönetemiyor. Olaylara teslim olmuş durumda. Ama yürekli insanlara CHP’lilere yurtseverlere bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Kaygılanmayın, endişelenmeyin. Kaygıya ve endişeye yer yok. Umudumuzu yitirmeyeceğiz. Yedi düvele karşı mücadele etmiş cumhuriyetin kazanıldığı bu topraklarda yeniden kurtuluş savaşını başlatacağız. Başlatmakta da karalıyız. Bu ülkeyi özgür ve bağımsız kılacağız.
Bizim milletvekillerimizin giremediği kamplara Amerikalılar giriyor. Fransızlar giriyor, Almanlar giriyor, herkes giriyor. Ama TBMM’de görevli olan milletvekilleri giremiyor. Şiddetle ve şiddetle protesto ediyorum. Böyle bir yapıyı asla kabul edemeyiz. Buradan sayın Başbakana soruyoruz, ‘O kamplarda ne yapılıyor? O kamplar TBMM onayından geçmiş birilerine tahsis edilmiş kamplar mı, yoksa sizin iradenizle birilerine peşkeş çekilen Türkiye Cumhuriyeti kampları mı?’ Bunu kabul edemeyiz bu bizim bağımsızlığımıza doğrudan saldırı. Böyle bir anlayışı hele hele Afyonkarahisarlı’ların kabul etmesi mümkün değil. Böyle bir şeyi kabul etmiyoruz” diye konuştu.
Bu hükümetin terör sorununu çözemeyeceğini savunan Kılıçdaroğlu, “İradesi yoktur, kapasitesi yoktur, bilinci yoktur, çapı yoktur. Çözemez. Onun için TBMM’yi göreve çağırdım. Gelin Meclis’te toplanalım. Hem Suriye olayını konuşalım, hem terör olayını konuşalım. Çözüm üretelim. Fikirlerimiz var söyleyelim. Parlamentoyu toplantıya çağırdık. CHP milletvekilleri olarak gittik onurumuzla orada durduk. Ama AKP gelmedi. Milletvekilleri de gelmedi. Şimdi soruyorum siz hangi gerekçe ile TBMM’den kaçtınız çıkın millete bunu açıklayın. Hangi gerekçe ile gelmediniz” dedi. “CAMİ AVLUSUNDA TOPLANIYORUZ DA TBMM’DE NEDEN TOPLANMIYORUZ”
Gaziantep’teki terör olayına değinen Kılıçdaroğlu, terör olayının herkesin yüreğini burktuğunu belirterek, şöyle dedi:
“Bakın orada cumhurbaşkanı var, başbakan var, ana muhalefet partisi var, diğer parti liderleri var, bakanlar var. Terör sonrası toplanıyoruz. Cami avlusunda toplanıyoruz da TBMM’de neden toplanmıyoruz. Eğer cami avlusunda toplanıyorsak işin sonucunda toplanıyoruz. Şehitlerimiz olduğu için toplanıyoruz. Oysa biz diyoruz ki şehitlerimiz olmadan, can kaybı olmadan bu sorunu çözelim Meclis’te toplanalım. Yani işin başında bir araya gelelim sonunda değil. Biz akılcıyız biz ülkemizi seviyoruz, biz insanımızı seviyoruz. Biz kimsenin burnu kanamasın istiyoruz. Hedefimiz bu, amacımız bu, ilkemiz bu kararımız bu. Bizim bu ülkeye karşı sorumluluğumuz var.”
CHP il binasının açılışına Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bihlun Tamaylıgil, Parti Meclisi Üyeleri, milletvekilleri, Antalya ve Afyonkarahisar il başkanları, Ankara’nın Yenimahalle ilçesi belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da katıldı.