Yol yapımı gerekçesiyle ağaç kıyımının olağan hale geldiği bir dönemde Afyonkarahisar Belediyesi, Başkan Mehmet Zeybek’in talimatı ile örnek bir karara imza attı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Yol yapımı gerekçesiyle ağaç kıyımının olağan hale geldiği bir dönemde Afyonkarahisar Belediyesi, Başkan Mehmet Zeybek’in talimatı ile örnek bir karara imza attı.

        Karayolları kavşağı alt geçidi yapım işi kapsamında güzergâh üzerinde kalan çınar ağacını korumak için proje değiştirildi. İsmail Şükrü Çelikalay Alt Geçidinin üst bölümünde yıllanmış çınar ağacı tespit edildi.  Ekipler bunun üzerine projede değişikliğe giderek çalışma planında kaydırmalar yaptı.

“ÇINAR AĞACINI KORUMAK İÇİN PLANI DEĞİŞTİRDİK”

         İsmail Şükrü Çelikalay Alt Geçidi görkemli bir törenle trafiğe açıldı. Şehrimizin trafik yoğunluğunu büyük oranda azaltacak geçit, açılır açılmaz büyük ilgi gördü. İlk günden binlerce araç, geçiş yaparken vatandaşlar ise alt geçitte hatıra fotoğrafı çektirdi. Sürücülerden ve çevre esnaftan takdir toplayan bu proje en kısa sürede tamamlanmasının yanı sıra doğayı korumak adına yapılan hassasiyet noktasında da dikkat çekti. Geçit yapımı sırasında, kavşağın orta noktasında kalan yaklaşık 40 yıllık çınar ağacının korunması kararı alındı ve ardından planda değişikliğe gidildi. İsmail Şükrü Çelikalay Alt Geçidi, çevreye en ufak bir zarar verilmeden tamamlandı. Alt geçit doğal hayatın bir parçası olan diğer canlıların hayatını da etkilemeyecek şekilde inşa edildi.

KAVŞAK İNŞAATINDA “ÇINAR” HASSASİYETİ

İsmail Şükrü Çelikalay Geçidi’nin yapımı sırasında, kavşağın orta noktasında kalan yaklaşık 40 yıllık çınar ağacının zarar görmemesi için özel ihtimam gösterildi. Çınar ağacının zarar görmemesi için plan üzerinde küçük kaydırmalar yaptıklarını belirten Başkanımız Mehmet Zeybek, “Tüm çalışmalarımızda yeşil dokunun zarar görmemesi için özel ihtimam gösteriyoruz. Bu kapsamda bu önemli projede çınar ağacının zarar görmemesi adına planı değiştirdik. İlk planlamalarda bu güzel çınar ağacımızın zarar görme ihtimali vardı. Planlar üzerinde küçük kaydırmalar yaparak bu çınarımızı koruduk. İnşallah uzun yıllar yaşayacak olan bu ağaç geçidimize de ayrı bir güzellik kattı. Orta refüjde kaydırmalar yaparak, çınar ağacının aynı yerinde kalmasını sağladık. Tüm çalışmalarımızda yeşil dokuya özel önem gösteriyoruz. Bizler şehrimize sevdalı insanlarız. Bu şehrin değerlerini korurken, doğamıza da sahip çıkacağız. Bu hassasiyeti göstermek bizim görevimiz, bunun da yerine gelmesini sağlamış olduk. Yeşili doğayı sevelim, ülkemizi hep birlikte koruyalım.” dedi.