Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Danışmanı Doç. Dr. Abdülkerim Çalışkan,  Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş sürecinde AK Parti bünyesinde kurulan 5 uyum komisyonundan biri olan Yerel Yönetimlerin Yeniden Yapılandırılması Komisyonu'na seçildi.

 

     Türkiye’nin geleceği için yol haritasının hazırlayacak olan 5 komisyonun kurulma talimatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Doç. Dr. Abdülkerim Çalışkan’ın, görev yapacağı Yerel Yönetimler Komisyonu, belediyeler, il özel idareleri ve muhtarlıklarla ilgili cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile mevcut sistemin uyumlaştırılması ve dönüştürülmesine yönelik çalışmalar yapılması, hantallığa sebep olan mevzuatın ayıklanması ve ihtiyaç duyulan düzenlemelerin formüle edilmesi çalışmalarını yürütecek.             

 

 GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN TEMELLERİNİ ONLAR İNŞAA EDECEK…

 

       AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın Başkanlık yaptığı komisyonda AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Selçuklu eski Belediye Başkanı ve Akademisyen Prof. Dr. Adem Esen, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdülkerim Çalışkan görev yapacak.

 

UYUM KOMİSYONU İLK KEZ TOPLANDI

 

         Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamındaki uyum düzenlemelerine yönelik çalışmaları yürütmek üzere AK Parti tarafından oluşturulan uyum komisyonu toplandı. AK Parti tarafından oluşturulan uyum komisyonunun ilk toplantısı, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında yapıldı. AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen toplantıya mevcut üst komisyonun altında oluşturulan "Yürütmenin Yapılandırılması Komisyonu", "Kamu Personel Rejimi Komisyonu", "Yerel Yönetimler Komisyonu", "Siyasi Partiler ve Seçim Mevzuatının Uyarlanması Komisyonu" ve "Meclis İç Tüzük Komisyonu" üyelerinin tamamı katıldı. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız tarafından Beştepe’de kabul edilen komisyon üyeleri şeffaf hızlı ve verimli bir devlet modeli için çaba sarfedecekler.