BÜYÜK TAARRUZ'UN 89. YILIrnrnTürk tarihinin en önemli dönüm noktalarından olan Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının çizilmesini sağlayan Büyük Taarruz'un 89. yılı ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

BÜYÜK TAARRUZ’UN 89. YILI Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından olan Kurtuluş Savaşı’nı zafere götüren ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarının çizilmesini sağlayan Büyük Taarruz’un 89. yılı etkinlikleri Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde düzenlenen törenle başladı.
Şuhut Atatürk Stadı’nda başlayan kutlamaların açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bundan 89 yıl önce bu üzerinde bulunduğumuz kutsal topraklarda büyük bir var olma mücadelesinin yaşandığını dile getirdi. Yok edilmekle karşı karşıya bırakılan Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün topladığı ordularla yeniden güç kazandığını belirten Vali Balkanlıoğlu, Kocatepe’den verilen taarruz emri ile zafere ulaşıldığını anlattı. Çanakkale Savaşı’nda 250 bin şehit verildiğini anımsatan Balkanlıoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Ben bütün şehitlikleri gezdim. Bugün maalesef vatanımızda büyük bir fitne ve fesat ortamı oluşturmaya çalışanlar var. Gezdiğim şehitliklerde Diyarbakır’dan, Bingöl’den, Tunceli’den Hakkari’den gelenler koyun koyuna yatıyor. Bu da vatanın nasıl kazanıldığının bir göstergesidir. Bu güzel yurdumuzun kurtuluşu için Anadolu’nun dört bir yanından gelenlerin nasıl bir ruh içinde olduklarını görsünler. Bu ruhu 89 yıl sonra yeniden yaşamak için buraya toplandık. Bu toprağı vatan yapan bütün değerleri layıkıyla üretmiş bir milletin evlatları olarak daha müreffeh ve kalkınmış bir Türkiye için bize bırakılan onurlu mirasa sahip çıkmak en büyük görevimizdir. 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz’un 89. yıl dönümü tüm ulusumuza ve ordumuza kutlu olsun.” Vali Balkanlıoğlu’nun konuşmasının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencileri tarafından hazırlanan sinevizyon gösterileri ile Türk’ün var oluşunun canlandırıldığı tiyatral gösteri sunuldu. AKÜ’lü öğrencilerin bu gösterileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Kutlamalar sanatçı Bedirhan Gökçe’nin konseri ile devam etti. Şuhut Atatürk Stadyumu’ndaki törenlere; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Milletvekilleri, Halil Ürün, Ahmet Toptaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Genelkurmay Başkanlığını temsilen Tuğgeneral Rıza Çağatay Erdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nı temsilen Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nı temsilen Tuğamiral Mesut Özel, Jandarma Genel Komutanlığı’nı temsilen Tuğgeneral Namık Boran, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nı temsilen Tuğgeneral Hakan Taşkesen, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.