Baro Başkanı Turgay Şahin, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edildiği, 7 askerin de yaralandığı terör saldırısını kınadı. Terörü lanetleyen Şahin, “Hiçbir güç, Türkiye Devleti’nin ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Baro Başkanı Turgay Şahin, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edildiği, 7 askerin de yaralandığı terör saldırısını kınadı. Terörü lanetleyen Şahin, “Hiçbir güç, Türkiye Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sarsamayacaktır” dedi.
Geçtiğimiz hafta sonu Adliye Baro Salonu’nda yapılan istişare toplantısının ardından ortak bir bildiri yayınlayan avukatlar, terörü lanetledi. Avukatlar adına açıklama yapan Baro Başkanı Turgay Şahin, “14 Temmuz’da Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsalında 13 askerimizin şehit edilmesine yol açan terör eylemini ve civar bölgede devam eden terör eylemlerini lanetliyoruz. Bu eylemler sonucu şehit olan güvenlik görevlilerimiz ve yakınları başta olmak üzere, tüm Türk milletine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.  “TERÖRLE MÜCADELE TAVİZSİZ SÜRDÜRÜLMELİ”
Bu menfur olayın meydana geldiği gün, Demokratik Toplum Kongresi adı altındaki oluşumun “sözde” demokratik özerklik ilanını manidar bulduklarını belirten Şahin, Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle mücadelesi meşrudur, gereklidir ve tavizsiz sürdürülmelidir” diye konuştu.  İnsan hakları ve demokratikleşme çalışmalarının da aynı şekilde taviz verilmeden sürdürülmesi gerektiğini söyleyen Şahin, Bu hususta siyasilerimize düşen; çözümsüzlük değil, samimi çaba göstermek ve kalıcı çözüm üretmektir. Çözüm mercii de, ancak ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi ve milli iradedir” dedi.
Av. Turgay Şahin şöyle devam etti: “Hiçbir güç, Türkiye Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sarsamayacaktır. Milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne karşı girişilen siyasi ve silahlı saldırılar, hiçbir neticeye ulaşamayacaktır.”