Bursa’nın 700 yıllık tarihi bulunan Cumalıkızık köyünde, Kültür ve Turizm Haftası coşkusu yaşandı. Cumalıkızık meydanında gerçekleşen etkinlikte misafirler heyecanlı dakikalar yaşadı. Sabahın erken saatlerinde Cumalıkızık köyüne gelen yerli ve yabancı turistler, tarihi Osmanlı köyünün havasını soluma imkanı buldu. Her yıl birlerce turist, Cumalıkızık köyünü ziyaret ederek filmlere defalarca konu olan evleri yakından görme imkanı buluyor.
Kültür ve Turizm Haftası sebebiyle düzenlenen etkinlikte mehter ve kılıç kalkan ekibinin gösterileri renk katarken, Karagöz ile Hacivat gösterisi ise beğeni topladı. Etkinliğe AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Arap Turizm Organizasyon Başkanı Dr. Bandar Fahat, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve çok sayıda protokol katıldı.
Törende bir konuşma yapan Bursa Valisi Şahabettin Harput, “Kültürümüzün kimliği Cumalıkızık’tır. Osmanlı’dan bize emanet kalan bu yerlere kanımızla, canımızla sahip çıkıp bu emaneti sonsuza kadar yaşatacağız. Cumalıkızık, UNESCO tarafından dünyanın korunması gereken kültür mirası arasına alınacak. Cumalıkızıklılar sahip olduğunuz kimliği iyi koruyun. Cumalıkızık için 3 buçuk trilyon para ayırdık. Bir ay sonra 5 buçuk trilyonluk yatırımla tüm evlerin restoresine başlayacağız. Restoresi biten evler otel, sosyal tesis ve restoran olarak buraya gelen insanlara güzelliğimizi anlatacak. 70 kişilik Alman Parlemento Heyeti Cumalıkazık’a gelecek. Misafirlerin kapısı açıldı” dedi.
Bursa’nın turizm şehri olduğuna dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, “Cumalıkızık köyümüzdeki evlerin restoresine başladık. Vatandaşlarımızın cebinden bir kuruş para çıkmayacak” dedi.