23 Nisan 1920 tarihi, aziz milletimizin İstiklal mücadelesinde önemli dönüm noktalarından biridir. Bu tarih, savaşlardan ve yokluktan çıkmış bir milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tüm dünyaya ilan ettiği bir tarihtir. Milletimizi tek bir gaye etrafında toplayan ilk meclisin açıldığı bu tarih, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, milli iradenin vücut bulmuş halidir. 


Kıymetli çocuklar; önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız.  Geleceğimize imza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız.
    
Sizler milletimizin büyük zorluklarla kurduğu bu güzel vatanın geleceği, milletimizin umudusunuz. Millî ve manevi değerlere gönülden bağlı, çalışkan nesiller olarak yetişmeniz hepimizin en önemli sorumluluğudur. Bu sorumluluk kutsal vatanımızı canları pahasına bize miras bırakan şehitlerimiz ve gazilerimize olan borcumuzdur. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yıl dönümünde geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın aziz şehitlerini ve gazilerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum."