Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda CHP Grubu adına konuştu.

Gözden kaçırmayın

Köksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili KonuşuyorumKöksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili Konuşuyorum

Vatandaşı 36 ay taksitle mont alacak hale düşürdünüz

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, doğalgazdan, kömüre, elektrikten, benzine, mazottan, temel gıdalara kadar her şeye zam üstüne zam yapıldığını söyleyerek, “Vatandaş kirayı, elektriği, doğalgazı nasıl ödeyeceğimize kafa yormaktan, ay sonunu getirememekten, çocuklarımıza harçlık verememekten artık bıktık, usandık; AKP devrini sandıkta kapatacağız.” diyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda CHP Grubu adına konuştu.

Milletvekili Köksal’ın, mazota, kömüre, doğalgaza, temel gıdalara gelen zamları zarar ettirilen Çaykur’u, vatandaşın geçim sıkıntısını dile getirdiği konuşması ulusal basında ve sosyal medyada geniş ses getirdi.

TERÖRE DE TERÖRÜ DESTEKLEYENLERE DE TERÖRDEN MEDET UMANLARA DA LANET OLSUN
Sözlerine Gaziantep Karkamış’taki hain terör saldırısında yaşamını yitiren Ayşenur Öğretmene ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın yeğeni minik Hasan’a Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Milletvekili Burcu Köksal, “Teröre de terörü destekleyenlere de terörden medet umanlara da lanet olsun. Görüşülmekte olan kanun teklifinin 2’nci maddesiyle 442 sıra sayılı Kanun’a güvenlik korucularına fiil ve davranışları nedeniyle verilecek disiplin cezalarını ağırlaştırıcı ve hafifletici nedenlerin düzenlendiği 74/B maddesi eklenmektedir. Daha önce disiplin cezaları yönetmelikle belirlenmişti ancak Anayasa Mahkemesi bunu iptal etti çünkü kanunla düzenlenmesi gerekiyordu. Şimdi, bu kanun teklifi bazı sıkıntıları çözüyor gibi gözükse de aslında vatandaşların mağduriyetleri hâlâ devam ediyor.” şeklinde konuştu.

MAZOTA BİR YILDA YÜZDE 290 ZAM YAPILDI, GÜNDE 300 MİLYON BARDAK ÇAY İÇİLEN BİR ÜLKEDE ÇAY KURUMUNU ZARAR ETTİREN BAŞKA BİR İKTİDAR YOK!
“Mağduriyet oluşturmakta AKP’nin eline kimse su dökemez.” diyen Milletvekili Köksal, “Mesela, dünyada 208 ülke var, bir yılda mazota yüzde 290 zam yaparak kendi vatandaşını mağdur eden başka bir iktidar yok. 3 çay fabrikası olan Lipton 3 milyar dolar kâr ederken, iktidarınız tarafından Varlık Fonuna devredilen 46 çay fabrikası olan Çaykur’u zarar ettiren başka bir iktidar yok ya da şöyle diyelim: Günde yaklaşık 300 milyon bardak çay içilen bir ülkede çay kurumunu zarar ettiren başka bir iktidar yok. Bu arada, 2016’da “Yeterince kâr etmiyor, biz daha iyi idare ederiz.” diye Varlık Fonuna devredilmeden önce 82 milyon kâr ediyordu bu kurum. Arjantin’e bile fark atarak dünyanın en sefil ülkeleri arasında Türkiye'yi 1’inci yapan başka bir iktidar yok. Tarım Bakanı diyor ki: “Aç, açık kimse yok, herkesin karnı tok.” Bakan Nebati de “Hiç kimse ‘AKP beni enflasyona ezdirdi.’ diyemez.” demişti. Şimdi bakıyorum da her gün gelen zamlara, Türk lirasının değer kaybına, artan kira fiyatlarına, gerçeğin altında göstermeye çalıştığınız enflasyona, daha haftası gelmeden eriyen maaşlara, evinde yemek yapabilmek için pazar artıklarından sebze ve meyve toplayanlara bakınca ne diyelim, enflasyona ezilmemiş mi vatandaş? Aslında Bakan haklı, ne ezilmesinden bahsediyoruz, mahvolduk, bittik; spatulayla yerden kazıyorsunuz vatandaşı.” diye konuştu.

İNSANLAR ESKİDEN 36 AY TAKSİTLE EV-ARABA-BEYAZ EŞYA ALIRDI, ŞİMDİ 36 AY ALIŞVERİŞ KREDİSİYLE VADELİ OLARAK MONT ALIYORLAR..!
Köksal konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Şimdi kış ayındayız, bir kazak 150 liradan başlıyor, bir bot 500 lira, temel gıdaları söylemiyorum bile, montların 500 lirayla bin lira arasında fiyatları değişiyor. Şimdi, mont demişken, insanlar geçmişte otuz altı ay taksitle ev, araba, beyaz eşya filan alırlardı, şimdi otuz altı ay alışveriş kredisiyle vadeli olarak mont alıyorlar. Bakın, alışveriş sitelerinde krediye uygun otuz altı ay vadeli montlar satılıyor. Bu milleti otuz altı ay taksitle mont alacak hâle getirenler utansın diyorum. Şimdi, aileler eskiden çocuklarına mont alırken “Seneye de giydiririz.” diyorlardı, şimdi “Seneye de öderiz.” diyorlar. Bir montun otuz altı ay taksitle alınabildiği, okula aç giden öğrencinin karnını doyurmak için su içtiği ‘Sefalet Endeksi’nde 1’nci sıraya çıkartmış olsaydım’ bu ülkede inanın bu iktidarda ben olsaydım utancımdan insan içine çıkamaz, derhâl seçim kararı alırdım ama sizde nerede o feraset, sıcacık makamlarınızda ekmek elden su gölden yaşıyorsunuz.”

MİLLET BIKTI, USANDI AKP DEVRİ SANDIKTA KAPANACAK…
Vatandaşların ısınma giderini kara kara düşündüğünü kaydeden Milletvekili Burcu Köksal, “Kış ayındayız, millet ısınma giderini kara kara düşünüyor, tabii, sizin öyle bir derdiniz yok. Kömür fiyatları aldı başını gidiyor, zam üstüne zam; doğal gaza ocakta yüzde 25, nisanda yüzde 35, haziranda yüzde 30, eylülde yüzde 20 zam yapmıştınız. Şimdi, faturaların milletin cebini yakacağı aylardayız. Bakın, bizi kıskanan Almanya aralık ayında tüm evlerin doğal gaz faturalarını devlet bütçesinden ödeyecek. Hollanda, vatandaşlarına 190 euroluk doğal gaz yardımı yapacak. Biz de 85 milyon olarak sarayın bahçesindeki hurma ağaçlarının ısınma parasını ödüyoruz yani bütün faturalar millete kesiliyor. Ama merak etmeyin, bu millet de size seçimde faturayı kesecek çünkü millet “Sabah evden çıkarken ‘Akşam sağ salim eve dönebilecek miyiz?’ diye düşünmekten, kirayı, elektriği, doğal gazı nasıl ödeyeceğimize kafa yormaktan, ay sonunu getirememekten, çocuklarımıza harçlık verememekten artık bıktık, usandık; AKP devrini sandıkta kapatacağız.” diyor.” ifadesini kullandı.